BOLTOVI ROMOBILI

U sljedeće tri godine riječkim ulicama vozit će 300 e-romobila

Idi na originalni članak

Na temelju provedenog javnog poziva, odlučeno je kako će naredne tri godine uslugu iznajmljivanja e-romobila pružati tvrtka Bolt Services HR d.o.o., koja se jedina javila na poziv.

Oglas

U Rijeci su u posljednje četiri godine uspješno provedene aktivnosti u segmentu mikro mobilnosti (uvođenja sustava e-bicikala „Ricikleta“ i sustava iznajmljivanja e-romobila koji ističe u kolovozu ove godine). S obzirom na to da je korištenje e-romobila od strane građana Rijeke, posebno mlade populacije, kao i posjetitelja i turista, vrlo dobro prihvaćeno te postalo sastavni dio svakodnevne urbane mobilnosti, u lipnju ove godine raspisan je novi javni poziv.

Kako stoji u zaključku gradonačelnika s 94. gradonačelnikovog kolegija, ukupan broj e-romobila kojima će se vršiti usluga je tri stotine, e-romobili će biti raspoređeni na trideset i dvije lokacije u gradu, iste kao i do sada, a godišnja naknada za pružanje usluge iznajmljivanja po romobilu iznosi 30 eura.

U Rijeci je uspostavljen tzv. „free floating“ sustav koji podrazumijeva raspoloživost e-romobila u cijelom gradu, odnosno e-romobili se ne moraju vraćati na početnu točku vožnje ili lokaciju na kojoj su preuzeti. Iznajmljivanje e-romobila provodi se putem mobilne aplikacije koja sadrži upute o načinu korištenja e-romobila, kako u svijetlu zakonskih odredbi, tako i uvjeta vožnje i parkiranja u Rijeci. Maksimalna brzina kretanja romobila u Rijeci je 20 km/h.

Exit mobile version