EVO KAKO JE BILO

Galerija |U Kostreni otvoreno obnovljeno košarkaško igralište: “Igralište je prilagođeno i pristupačno svima”

Idi na originalni članak

Eko dan u Kostreni obilježen je bogatim programom svečanog otvorenja novog školskog košarkaškog igrališta, obilježavanja 25. obljetnice Komunalnog društva Kostrena i podizanja Zelene zastave ispred škole i vrtića.

Oglas

Jutarnji dio programa obilovao je aktivnostima. Nakon temeljite rekonstrukcije, otvoreno je obnovljeno školsko košarkaško igralište. Uoči svečanog otvorenja, na igralištu su održane kratke promotivne utakmice budućih korisnika, među kojima su i košarkaši iz KKOIK- Kluba osoba s invaliditetom “Kostrena” čiji su se članovi aktivno zalagali za obnovu i sudjelovali u projektiranju inkluzivnog igrališta. zadovoljstvo projektom u svojim govorima su istaknuli ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan, predsjednik Košarkaškog kluba Kostrena Siniša Kuharić, predsjednica KKOIK Lukrecija Tomušić te u ime Općine Kostrena koja je financirala obnovu, općinski načelnik Dražen Vranić koji je istaknuo značaj projekta:

Važan je ovo projekt za našu zajednicu, ne samo zbog ulaganja u sportsku infrastrukturu, neko i zbog uklanjanja barijera i stvaranja jednakih prilika za sve. Raduje me činjenica da je ovo igralište prilagođeno i pristupačno svima, u čemu su nam vrijednim savjetima pomogli članovi Kluba osoba s invaliditetom Kostrena. Zahvaljujem i Košarkaškom klubu Kostrena koji je pokrenuo crowdfunding kampanju, s namjerom da doprinesu obnovi. Općina je ipak u cijelosti financirala projekt, a bit će nam drago da prikupljena sredstva iz kampanje ostanu u klubu, za rad kluba i razvoju sporta u Kostreni. Drago mi je što smo zajedno uspjeli stvoriti prostor koji potiče jednakost, timski rad i prijateljstvo.

Potvrđivanje dijamantnog statusa eko-vrtića i eko-škole obilježeno je prigodnim programom i svečanim podizanjem Zelene zastave. Cilj programa eko-vrtića i škole je odgojiti ekološki osviještene mlade generacije, osjetljive na pitanje okoliša i usmjerene na održivi razvoj.

U nastavku programa polaznici škole i vrtića zajedno s djelatnicima KD Kostrena čistili su i uređivali okoliš i sadili ukrasno bilje, a povodom proslave jubileja Komunalnog društva Kostrena, učenici i djelatnici simbolično su obilježili zajedničkom sadnjom stabla pored Sportske dvorane koje će skupa sa svima njima rasti i biti podsjetnik na ovaj izvanredan dan.

Sutra se u Kostreni održava “Zelena čistka”, dio globalne ekološke akcije čišćenja okoliša u kojoj sudjeluju brojni mještani Kostrene, članovi udruga i klubova uz neizostavnu potporu djelatnika KD Kostrena.

Exit mobile version