VAŽNE PORUKE S KONFERENCIJE

U Opatiji održana treća After job konferencija “Žene od A do Z”: “Volite sebe kakve god da jeste”

Idi na originalni članak

Najvažniji dio rasprave bio je usmjeren prema adolescenticama, populaciji koja je višestruko ugrožena. Više u video prilogu!

Oglas

Povodom obilježavanja “ružičastog listopada”, mjeseca posvećenog ženskom zdravlju, u konferencijskoj dvorani hotela Keight Opatija održana je treća After job konferencija “Žene od A do Z” u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i TZ Kvarnera te uz podršku Jadran Galenskog laboratorija.

“Kako Opatija ove godine slavi 180 godina turizma, konferencija se ovoga puta održava u novom hotelu koji je povezan s jednom inspirativnom ženskom poslovnom pričom”, rekla je idejna začetnica konferencije pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Središnji dio konferencije bila je panel rasprava koja je u suodnos dovodila presing što društvene mreže i mediji nameću po pitanju poželjnog, skoro pa obaveznog osobnog izgleda i realnosti koja jako teško to može, bez korekcija čitavog niza medicinskih stručnjaka, u realnosti provesti.

Panel raspravu moderirala je Ermina Duraj a u panelu su sudjelovale liječnice Alenka Brozina i Sanja Lazarić, profesorica nutricionizma Greta Krešić, psihologinje Iva Brozičević Dragičević i Daina Udovichich Corelli te kineziologinja Matea Knez.

Najvažniji dio rasprave bio je usmjeren prema adolescenticama, populaciji koja je višestruko ugrožena, kako sve naglašenijim i sveprisutnijim društvenim mrežama koje nameću ispoliranu, digitalnu stvarnost, ponajviše po pitanju izgleda, tako i burnim fiziološkim promjenama koje su apsolutno prirodne i u njihovim godinama uobičajene od kako je civilizacije.

Glavna poruka izrečena od svih panelistica bila je “volite sebe kakve god da jeste jer upravo takve kakve jeste, najljepše ste na svijetu”. Lijepo rečeno, no poprilično teško izvedivo, što je svojim iskustvima potvrdila i Daina Udovichich Corelli, klinički psiholog i psihoterapeut koja često radi upravo s djevojkama u teenagerskoj dobi – nesretnima svojim izgledom.

Na panelu je istaknuto i to da je nemoguće, uz ponudu koja postoji na tržištu – od botoksa, korektivnih kirurških zahvata, “terora” zdrave prehrane kao i stalnog pritiska fitnes studija kojima je poznato da ste savršeni, ali oni ipak znaju kako da vaše savršenstvo bude još i bolje – danas biti sretan i zadovoljan samo s onim što ti je “priroda” dala.

“Mada, što nam god nametali mediji i njima slične društvene mreže, sreća, druženje s prijateljima i stalni međusobni kontakti i razgovori sigurno mogu biti itekakav lijek koji će, kakvi god da jeste, dovesti do sreće”, istaknula je Iva Brozičević Dragičević koja okupljene posjetila da je konferencija organizirana, simbolično, na svjetski dan osmijeha.

U drugom dijelu konferencije održan je intervju s Majom Šimunić i Anamariom Hauptfeld Schweitzer, vrhunskim hotelskim managericama, uspješnim ženama koje uz posao povezuje i prijateljstvo.

Bio je tu i book cafe s riječkom književnicom Gordanom Brkić Žagar koja je dobar dio svoje karijere radila i kao novinarka, a koja je nedavno objavila svoj prvi roman “Netaknuti listovi gline”. Drugi dio konferencije moderirale su Marija Mažar i Jana Bubnič Arčanin, a gost predavač bio je Davor Bilman koji je sudionicama podijelio tajne prepoznavanja različitih osobnosti.

Konferencija je imala i humanitarni karakter – najveći dio sredstava prikupljenih kotizacijom usmjeren je pomoći Sigurnoj kući za žene i djecu čija je voditeljica Željka Frković, također bila jedna od izlagačica na konferenciji.

Exit mobile version