U Rijeci novi kutak za djecu: Ovaj trg postao je šarena pozornica s ormarićem za knjige!

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ iz Rijeke uredila je dio Trga Svete Barbare i pretvorila ga u kutak za najmlađe

Oglas

Naime, udruga je nositelj projekta  “Trg svete Barbare djeci” koji je financiran kroz program Civilne inicijative Rijeka 2020 u suradnji s Gradom Rijeka.

“Uredili smo Trg kao mjesto na kojem će se moći održavati radionice s djecom na otvorenom, predstavljanje knjiga i slikovnica kao i bilo koja aktivnost koja promiče čitanje, okupljanje, druženje i odmor na otvorenom u gradskoj sredini. Na Trgu su postavljene klupice za sjedenje i čitanje, vaze s biljem te ormarić s knjigama i slikovnicama za posudbu ili razmjenu. Dakle, djeca mogu posuditi knjige ili slikovnice i vratiti ih nakon čitanja, mogu sjesti na klupicu na trgu i pročitati ih te ih mogu uzeti kući i umjesto njih u ormarić staviti svoje koje više ne čitaju”, kažu iz udruge.

Voditeljica projekta je Zorica Radojčić, članica i volonterka/teta pričalica Udruge Portić. Ormarić je oslikala riječka umjetnica Mirna Sišul.

U provedbi projekta kao volonteri sudjelovala su djeca iz Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. Također se uključila i BKS banka, donacijom i volonterskim sudjelovanjem svojih djelatnika. Građani te članovi i volonteri Udruge prikupili su knjige i slikovnice za ormarić. Udruga će knjige i slikovnice redovito nadopunjavati tako što će uputiti javni poziv za donaciju istih. Također će se brinuti o sitnim popravcima i bilju u vazama.

Udruga surađuje s brojnim organizacijama i školama s riječkoga područja te će iste pozivati da na Trgu održavaju radionice za djecu u suradnji s Udrugom ili samostalno te će  sama Udruga prostor koristiti za svoje aktivnosti na otvorenom.

 

 

 

 

Exit mobile version