U Rijeci održana Koordinacija županijskih lučkih uprava Republike Hrvatske

Idi na originalni članak

Na sastanku je bilo riječi o dodjeli komunalnih vezova u lukama otvorenim za javni prijevoz i načinu raspodjele lučkih područja prema namjeni u luci

Oglas

U prostorijama Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za iznenadna onečišćenja mora (ATRAC) održan je prvi koordinacijski sastanak županijskih lučkih uprava Republike Hrvatske.

Na sastanku je bilo riječi o dodjeli komunalnih vezova u lukama otvorenim za javni prijevoz i načinu raspodjele lučkih područja prema namjeni u luci, a predstavljen je i rad Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za iznenadna onečišćenja mora.

Prisutne su pozdravili župan Zlatko Komadina i državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac.

Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo što je Primorsko-goranska županija domaćin sastanka i koordinacije svih lučkih uprava Hrvatske.

“Dokaz je to da imamo dobro razvijen sustav: jedini smo u Hrvatskoj potpuno decentralizirani tako da svaki naš otok i priobalje ima svoju lučku upravu. Unaprijedili smo sustav od osnutka 1999. godine, prihodi su na razini 38 milijuna kuna, što s donacijama ministarstva, gradova i općina raste i na 70. To su ozbiljni novci za kapitalna ulaganja u luke”, istaknuo je župan.

Markovčić Kostelac kazala je da županije imaju značajnu ulogu u upravljanju pomorskim dobrom i želja je ministarstva da usklađujući rad svih nadležnih tijela županija osigura što kvalitetniju i dostupniju uslugu korisnicima pomorskog dobra.

Exit mobile version