DJECA ISELJENA

U Rijeci zbog glodavaca privremeno zatvoren dječji vrtić: ‘Sin je vidio mišića ispod radijatora’

Idi na originalni članak

Vijest su potvrdili iz Grada Rijeke navodeći da su poduzete mjere deratizacije i da nepozvani gosti više nisu viđeni

Oglas

Vijest o glodavcima u podcentru Mlaka Dječjeg vrtića Rijeka te prošlotjedno privremeno iseljavanje djece i odgojitelja uznemirili su roditelje. Jedna je majka ispričala da je njezin sin vidio “mišića” ispod radijatora i htio ga je pomilovati, ali se predomislio kad je shvatio da je životinja prevelika.

Vijest su potvrdili iz Grada Rijeke navodeći da su poduzete mjere deratizacije i da nepozvani gosti više nisu viđeni.

“U Podcentru predškolskog odgoja Mlaka prošli je tjedan uočena pojava glodavaca te su odmah provedene propisane mjere deratizacije, pojačane mjere dezinfekcije cjelokupnog prostora i opreme i zatvoreni su zidni ventilacijski otvori na vanjskom dijelu objekta. Nakon provedenih mjera glodavci više nisu uočeni u prostoru.

Razlozi pojave glodavaca u ovom trenutku nisu poznati, no kako bi se prostor dodatno osigurao, uređuju se i zidovi u unutarnjem dijelu prostora, na mjestima gdje postoje ventilacijski otvori u unutrašnjosti objekta”, poručili su iz Grada, prenosi Novi list.

‘Reagirali smo kad je uočen prvi glodavac’

Zbog izvođenja građevinskih radova, oko sedam dana djeca i djelatnici privremeno će boraviti u najbližim podcentrima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Iris Pinzovski poručila je da je vrtić reagirao odmah kada je uočen prvi glodavac početkom prošlog tjedna. Pozvana je Dezinsekcija i Upravni odjel za gradsku imovinu, koji pretpostavljaju da je glodavac u vrtić ušao kroz ventilacijski otvor.

Vrtić je i ovoga tjedna zatvoren zbog, objašnjava ravnateljica, građevinskih radova. “Djeca su raseljena u druge objekte zbog sigurnosti dok traju radovi. Najprije su zatvoreni ventilacijski otvori s vanjske strane vrtića, a potom je zaključeno da bi bilo dobro zatvoriti ih i s unutarnje strane”, istaknula je, prenosi Danas.hr.

Exit mobile version