SVEČANO PREDSTAVLJENE MAKETE

Galerija |Učenici iz škole Ičići predstavili kreativne makete održivih gradova

Idi na originalni članak

U sklopu projekta “Održivi grad – s djecom i za djecu”, učenici područne škole Ičići predstavili su svoje radove – makete održivih gradova. Na svečanosti održanoj povodom predstavljanja, učenike su pozdravile zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i ravnateljica opatijske Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” Milana Međimorec.

Oglas

Ove kreativne makete, rezultat marljivog rada i mašte učenika, prikazuju viziju održivih gradova prilagođenih potrebama djece. Učenici su u svoje projekte uključili elemente poput povrtnjaka, igrališta, obnovljivih izvora energije, biciklističkih staza i drugih značajki koje doprinose zdravom i održivom načinu života. Kroz rad na ovim maketama, djeca su ne samo izražavala svoje ideje već su i učila o važnosti aktivne participacije u zajednici.

“Važno je da djeca sudjeluju u oblikovanju svoje okoline i da njihovi glasovi budu saslušani,” istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić u svom obraćanju. Ravnateljica Milana Međimorec dodala je kako je ovaj projekt odličan primjer kako se kroz praktične aktivnosti može educirati najmlađe o važnim temama poput održivosti i brige za okoliš.

Projekt “Održivi grad – s djecom i za djecu” provodi Društvo “Naša djeca” Opatija uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je potaknuti djecu na razmišljanje o održivom razvoju te ih uključiti u proces donošenja odluka koje se tiču njihove budućnosti.

Ova inicijativa ne samo da je omogućila učenicima da pokažu svoju kreativnost i razumijevanje održivosti, već je i pružila priliku zajednici da vidi koliko su djeca posvećena i svjesna važnosti ekološki odgovornog ponašanja. Radovi učenika iz Ičića ističu se kao inspirativni primjeri kako i najmlađi mogu doprinijeti izgradnji bolje i održivije budućnosti.

Exit mobile version