(VELIKA FOTOGALERIJA) ČUDESNA RIJEČKA RIBARNICA: Provjerite – u subotu su se na ribarnici nudile i „ribice“ veće od kašeta!

Idi na originalni članak

Ove subote riječka ribarnica na glavnoj gradskoj tržnici doimala se poput kakve „babilonske“ tržnice prepune svakojakog obilja: nema tu čega nije bilo, od srdelica i druge plave ribe do gigantskih orada i lijepih primjeraka najfinije bijele ribe, koja je doduše i do iza podneva zadržala svoju nemalu cijenu.

Oglas

Za nadati se da će ovako biti i sutra, u nedjelju, kada će si neki od vas zasigurno priuštiti fini riblji ručak. A trebalo bi obroke od ribe pripremati što češće jer je odavno dokazana vrijednost „morske“ hrane za čovjekovo zdravlje.

Nažalost, mnoge statističke studije pokazuju kako su stanovnici Hrvatske pri dnu ljestvice zemalja po učestalosti konzumiranja ribe po stanovniku, što je pomalo i sramota za jednu jadransku odnosno mediteransku zemlju. Mnogi će sada lakonski odgovoriti – jeli bi ribu više da su cijene umjerenije; no uz malo truda, češćeg odlaska na ribarnicu i ekonomiziranja s kućnim budžetom, sigurni smo da bi si mnogi od nas mogli češće priuštiti ribu na tanjuru!

Bacite pogled na ove primjerke, pa se možda i sutra vidimo na ribarnici…

Exit mobile version