Galerija |Velika poplava na Krku, automobili zaglavljeni u bujicama, vatrogasci imali 20-tak intervencija!

Idi na originalni članak

Grmljavinsko nevrijeme i obilne kiše potopile su dijelove otoka Krka u noći s četvrtka na petak

Oglas

Otok Krk u posljednja 24 sata bio je najkišovitiji dio Hrvatske. Zbog problema uzrokovanih obilnim oborinama morali su intervenirati vatrogasci u centru grada Krka, centru Malinske i na području Kimpi.

U Gradu Krku poplavila je robna kuća, trgovina Krk i nekolicina drugih objekata koje sad ispumpavaju. Poplavilo je i polje “Kimpi”, javlja Kanal Ri.

Promet cestom koja spaja Krk sa selima Salatići i Vrh u prekidu je. U bujici je zaglavilo nekoliko automobila na tom području. Prema podacima mjerne stanice u Ponikvama u posljednja 24 sata palo je 156 litara/m2 kiše.

“Ceste su poplavljene, a kako sam čula od mještana moguće da su i kuće koje su niže. U bujici su zaglavila dva automobila i ne može im se prići. Poplavljen je i trgovački centar. Sada je kiša stala, ali noćas je bilo užasno”, kazala je čitateljica za 24sata koja je snimila poplave u mjestu Salatić, na cesti prema Vrhu.

Krčki vatrogasci su na terenu, tijekom noći i jutra imali su 20-tak intervencija.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je meteoalarm za cijelu Hrvatsku. Najgore nevrijeme danas se očekuje u riječkoj regiji za koju je upaljen narančasti meteoalarm dok je za ostatak Hrvatske objavljen žuti.

Exit mobile version