SPREMNI ZA SVE IZAZOVE

Video |Alen Ružić: “U KBC-u Rijeka nećemo plaćati odštete; Cijepljeno je 92% liječnika”

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za razliku od osiječkog KBC-a gdje se liječnici i osoblje ne želi cijepiti pa će morati financijski sudjelovati u eventualnim odštetama zaraženim pacijentima, u riječkom KBC-u cijepljeno je 80 posto svih zaposlenih.

Oglas

Najveću pozornost medija danas izaziva osiječki KBC koji je svojim necijepljenim zaposlenicima poručio kako će financijski sudjelovati u obeštećnju u slučaju zaraze i smrtnog ishoda bolesnika. No, u riječkom KBC-u nemaju taj problem. Procijepljenost je izvrsna, cijepljeno je 80 posto svih zaposlenih.

“Ta brojka cijepljenih daje nam sigurnost. Mi kao ustanova imamo dobre rezultate, KBC će i dalje promovirati cijepljenje i poticati one koji se nisu cijepili da to učine”, poručio je danas ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić za Kanal RI.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: Sandi Bujan Cvečić
Snimatelj: Ivan Banović

Iako broj novootkrivenih raste, situacija na riječkom KBC-u je stabilna. Broj hospitaliziranih pozitivnih na koronavirus danas je 17, jedan pacijent je na respiratoru.

U KBC-u su optimistični i nadaju se da će ovako i ostati, ali danas je zasjedao Bolnički krizni stožer kako bi se pripremili za eventualan drukčiji scenarij.

Exit mobile version