(RiTV) ANKETA Riječanima nije svejedno: “Koronavirus će doći kad-tad u Rijeku, kad je već u Italiji…”

Idi na originalni članak

Poslijepodne su stigli prvi nalazi za dvoje sumnjivih pacijenata koji su bili povezani s Italijom, a imali su simptome na koronavirus

Oglas

Nalazi talijanskog studenta i žene iz Rovinja koja se vratila iz Italije su negativni. Istodobno, zbog predostrožnosti se hrvatske učenike vraća s izleta po Italiji.

Više u VIDEOPRILOGU:

Pacijenti koji su ležali u izolaciji u riječkoj bolnici nemaju koronavirus, potvrđeno je nakon što su ondje ekspresno stigli rezultati iz zagrebačke klinike za infektivne bolesti. Oboje su tijekom veljače stigli iz Italije.

“Imaju respiratorne tegobe tako da će ostati još nekoliko dana, a onda će biti otpušteni. Četiri izolacione sobe će biti ispražnjene za potencijalne slučajeve ukoliko ih bude”, kaže Davor Štimac, ravnatelj KBC-a Rijeka.

Na graničnom prijelazu Rupe zadržan je autobus sa splitskim učenicima koji se vraćaju iz Italije. Istu su proceduru čak nekoliko sati na Pasjaku prolazili učenici iz Omiša koji su proteklih dana boravili u Venetu.

Naša poznata liječnica poručuje iz Italije: ‘Oni koji kažu da se ne boje zaraze koronavirusom lažu!’

“Svi su zdravi, nemaju nikakve simptome, i još jednom kažem, nema nikakvog razloga za paniku”, poručila je Tereza Srdelić, ravnateljica srednje škole Jure Kaštelan u Omišu.

Ministar Beroš za RTL Danas: ‘Očekujem koronavirus u Hrvatskoj. Moramo se pripremiti!’

Preporučene su im mjere zdravstvenog nadzora, ali i opreza, koje je jutros na svojim stranicama izdalo i Ministarstvo zdravstva.

Dubrovčane brine sezona

Dubrovnik još nije pod opsadom turista s kruzera, no uskoro će biti, a tom poslu koronavirus već zadaje velike muke.

“Najnovije informacije nisu baš optimistične vezano uz kruz sezonu s obzirom na zadnje informacije koje primamo, a to su da je virus izoliran u pokrajni Venetu gdje je Venecija home port luka za mnoge brodove koji dolaze na kružnim putovanjima u našu luku”, govori Blaž Pezo, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik.

U obližnje Ploče u ponedjeljak iz Kine stiže brod s dijelovima za Pelješki most, no više od toga Dubrovčani brinu zbog sezone.

Pitanje je dana, rekao je za RTL u subotu ministar zdravstva, kad će koronavirus stići i u Hrvatsku, no za to je sve spremno. Na zagrebačkoj “zaraznoj” već je uhodana karantena, a svo osoblje obučeno je o svemu što se dosad zna o opasnom virusu, ali i o tome kako se zaštititi.

O svemu je u nedjelju poslijepodne ekspertna skupina za koronavirus obavijestila i premijera.
Amela Čilić

Exit mobile version