ISTRAŽILI SMO

VIDEO Jesu li na Jadranu pale cijene smještaja? Provjerili smo na Krku i Crikveničkoj rivijeri!

Idi na originalni članak
Kamp Omišalj

Jednom jako srušene cijene, gotovo je nemoguće vratiti na staro

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Budući da je polovina srpnja, pozornost javnosti usmjerena je na turizam. Puno nade za kakav takav spas sezone polaže se u domaće goste koje, logično, najviše zanima jesu li na moru pale cijene smještaja.

Dok neki krajevi na obali tvrdoglavo drže cijene kao lani oni mudri išli su sa sniženjima. Ne puno, ali i to simbolično dalo je rezultate.

Apartmani u Dramlju trebali su biti puni od travnja, ali korona je proteklih mjeseci izbrisala sve rezervacije. U srpnju druga priča. Apartman s jednom sobom košta 65 eura na noć, a Mađari koji su ga iznajmili uživaju u pogodnostima na vrhu zgrade.

“Sigurnost i izvrsna hrana, ovo je dobro mjesto”, rekao je Lalenka Tamas iz Mađarske.

Vlasnica ima 14 apartmana i svi su puni.

“Ako je bilo snižavanja, bilo je one neke rupe koje su ostale prazne, tako da tu sam išla s malo nižim cijenama, ali to je bilo maksimum 10 posto”, izjavila je Nensi Domijan iz Dramalja.

Hotel u Selcu je uređen, jeftiniji je no lani i orijentiran na domaće goste.

“Cijene paketa u odnosu na prošlu godinu su oko 15 posto niže”, kazala je Sandra Marcel Tomaš, direktorica hotelskih operacija.

Na webu oglašavaju posebne ponude, a zbog situacije na tržištu moraju biti fleksibilni. Nije im gužva, ali rade bolje od očekivanog.

“Prijatelji su nam rekli da ima jedan jako dobar hotel u Selcu koji je kraj mora. Uz to, ima i jako dobre bazene pa smo ga zato odabrali, imamo malu djecu. Cijena? Ne brinemo se previše zbog cijene, puno nam je važnija kvaliteta usluge”, poručio je Szabolcs iz Mađarske.

Na crikveničkoj rivijeri uz nešto niže cijene ili dodatnu uslugu za istu cijenu stigli su na donedavno nezamislivih 65 posto lanjskog prometa. Trenutno imaju 13 tisuća gostiju.

“Ove godine, bez obzira na korona uvjete i korona brojke mi imamo, trenutno brojimo pet posto više Nijemaca”, kazala je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Na Krku, u kampu s pet zvjezdica, cijene su pale 15 do 20 posto. Niže nije išlo zbog zimskih investicija u nove sadržaje i usluge.

“Nas šest, tri para, došli smo na tjedan dana, dobili smo vrlo dobre preporuke i uživamo”, rekla je Petra Lindić iz Samobora.

Gosti su oprezni, pa se rezervacije mijenjaju iz sata u sat.

“Mislim da mi svi, ako porušimo cijene nećemo ih moć podići sljedećih pet do šest godina, koliko sam pratio situaciju, autoindustrija cijene nije skidala, vjerojatno je u krizi kao i mi”, izjavio je Luka Majcen, direktor kampa u Omišlju.

Jednom jako srušene cijene, gotovo je nemoguće vratiti na staro pa su se mnogi u turističkom sektoru odlučili žrtvovati jednu sezonu kako i one koje dolaze ne bi bile pogubne.

Maja Brkljača/Vijesti.hr
Exit mobile version