LOŠINJ – OTOK KOJI LIJEČI! Čarobno izgleda, a tako i djeluje na čovjeka

Idi na originalni članak

Hrvatska od zdravstvenog turizma zaradi više od 300 milijuna eura godišnje

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Zdravstveni turizam jedna je od najbrže rastućih grana na svijetu, a i u Hrvatskoj koja na tome zarađuje oko 300 milijuna eura na godinu. Potencijala ima i za mnogo više, mi vam donosimo priču iz hrvatske meke zdravstvenog turizma – Lošinja.

Čarobno izgleda, a tako i djeluje na čovjeka. Lošinj, otok čija klima liječi već 125 godina. Zrak prožet mirisom mora i borova dokazano djeluje blagotvorno kod plućnih bolesti. U ovo lječiliše ljudi dolaze još iz doba Austro-Ugarske.

“Upravo to me je privuklo na Lošinj, došla sam zbog klime, koja je poznata dva stoljeća, a došla sam i zbog zdravstvenih problema”, kazala nam je Tatjana iz Slovenije.

U parku lječilišta redovito se održavaju vježbe disanja. “Čuo sam da se ovdje, uz odmor, može dobiti i fizikalna terapija, i masaže, i svi oblici liječenja”, ističu pacijenti.

“Za budućnost se gradi naš medicinski trakt, koji će imati osim ove specijalistike, dermatovenerologiju, pulmologiju, pedijatriju”, kazala nam je medicinska sestra Linda Lenac.

Za ovu godinu Ministarstvo planira 940 milijuna eura investicija u turizmu, izgradit će se brojni novi hoteli visokih kategorija, s wellness ponudom.

Prema istraživanju, velik broj gostiju kao motiv dolaska navodi upravo welness, kao i zdravstvene razloge. Povećanja u odnosu na 2014. godinu su značajna.

“Mi imamo sada, uvijek volimo reći, nemamo turističku sezonu nego cijelu godinu, upravo preko zdravstvenih programa popunjavamo ostali dio, van ovog kupališnog dijela godine”, ističe Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Malog Lošinja.

U lošinjskim hotelima također prilagođena ponuda. Pomno su osmišnjeni zdravstveni programi.

“Gdje se radi u timu sa svakim pojedinim klijentom, svaki klijent ima medicinski pregled liječnika specijalista, nutricionističke savjete, kineziološke aktivnosti”, pojašnjava Anamarija Margan Šulc, specijalistica interne medicine.

Otok kojeg je priroda posebno obdarila. Kako klimom tako, očito, i sposobnim ljudima, zahvaljujući kojima Lošinj iz dana u dan raste kao najpoželjnija zdravstvena destinacija.

Ida Balen

Exit mobile version