Najgore – na sjevernom Jadranu! Stiže nam nova epizoda obilne kiše i olujnog juga

Idi na originalni članak
Foto: Facebook/Ivan Vuljanić

Riječ je o velikoj cikloni na zapadu Europe koja je na sreću ipak nešto slabija nego prethodna

Oglas

Stiže nam nova epizoda obilne kiše te jakog i olujnog juga. No zbog tog južnog strujanja, ponovno će biti malo toplije, što će najviše osjetiti Slavonci koji će dobiti i najmanje kiše….

Razlog novom pogoršanju ponovno je ciklonalni utjecaj koji će od petka poslijepodne i navečer biti sve jače Izražen. Riječ je o velikoj cikloni na zapadu Europe koja je na sreću ipak nešto slabija nego ona koja je djelovala na nas posljednja dva dana.

Više u VIDEOPRILOGU:

Već će prijepodne biti promjenjivo do pretežno oblačno. Na obali uz malo kiše, a na kopnu magle. Jugo će na moru jačati, na jako, ponegdje već i olujno. Najniža temperatura oko 5, a na obali oko 14 stupnjeva.

U drugom će dijelu dana u središnjoj Hrvatskoj biti još oblačnije. Kasno navečer stiže i kiša, no vjerojatno tek iza 23 sata. Temperatura će biti malo viša nego danas, između 12 i 15, no bit će i vjetrovitije nego danas!

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno i toplije, uz sunčana razdoblja. Temperatura oko 16 stupnjeva, no bit će vjetrovito. Puhat će umjeren do jak jugoistočnjak.

U Dalmaciji promjenjivo do pretežno oblačno uz malo lokalne kiše. Vjerojatnija je na srednjem i južnom dijelu. Jugo će nastaviti jačati na olujno, a temperatura će biti oko 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj oblačno, povremeno uz malo kiše, no glavnina stiže navečer kad će padati sve jače i zahvatiti veće područje. Puhat će jako i olujno jugo koje iza 18 sati Okreće na lebićadu. Temperatura na obali oko 18, a u gorju oko 11.

U subotu prijepodne, na zapadu kopna obilnija kiša i temperatura oko 13, a u Slavoniji uglavnom suho i osjetno toplije, do 20 stupnjeva. U nedjelju i ponedjeljak, na zapadu manje kiše nego u subotu, no malo će padati i u Slavoniji. Od utorka vjerojatno suho.
Vijesti.hr

Exit mobile version