TEŠKA KRAĐA

Policija otkrila gdje je točno u KBC-u Rijeka izvršena suluda radnja; Evo što o svemu kažu Riječani!

Idi na originalni članak
Screenshot RTL

Covid odjeli mjesto su na kojem liječnici i ostali medicinski radnici svakodnevno prelaze granice izdržljivosti da bi oboljeli živjeli

Oglas

Kradljivci koji su u Rijeci presjekli električni kabel i pokušali ga ukrasti, ugrozili su živote najtežih Covid pacijenata, jer upravo je taj kabel služio za provođenje struje do respiratora. Srećom, liječnici su na vrijeme reagirali i pacijentima ni u jednom trenutku nije prekinuta terapija kisikom.

Spas za najteže oboljele

Kabeli su prerezani na važnom mjestu, otuda dolazi spas za najteže oboljele. Lopovi su tu došli oko tri ujutro u pokušaju da krađom, najvjerojatnije, zarade na bakru. Iz KBC-a poručuju- ovaj je slučaj pokazao da su pacijenti sigurni.

Više u VIDEOPRILOGU:

”Sustav je naravno pokazao pad tlaka i automatski je dežurni kolega, vodeći liječnik, anesteziolog je prebacio komprimirani zrak na čisti kisik, tehnička služba je odmah reagirala, otklonila u vrlo kratkom periodu nastalu štetu na kabelu”, izjavio je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka.

”Imamo četverostruku zaštitu za bilo kakav ispad terapije kisikom, odnosno komprimiranim zrakom, a znate da je to u ovoj bolesti kod pacijenata s upalama pluća zapravo najvažnija terapija”, dodao je Ružić.

Policija je lopove uhvatila u manje od pola sata. Riječ je o tridesetčetverogodišnjem hrvatskom i dvadesetdevetogodišnjem državljaninu Kosova.

”Radi se o teškoj krađi, gdje su oni prerezali te kabele i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom, to su ta dva kaznena djela za koja su prijavljena i za koja će bit procesuirana od strane Državnog odvjetništva”, kazao je Marijan Čančarević, načelnik riječke Prve policijske postaje.

Sve je to potreslo i korisnike KBC-a. Ne žele, kažu, ni pomisliti što se moglo zakomplicirati jer na liječenju u Rijeci trenutno je 137 pacijenata s Covidom, njih 18 je na respiratoru.

”Mislim da je to strašno, kako ići takve stvari krasti, to mi nije jasno”, prokomentirala je Zlata Pavlović iz Rijeke.

”Nemam riječi za tako nešto da uopće nekome padne na pamet. Radi se o životima ljudi”, rekao je Zlatko Priselec iz Rijeke.

”Vjerojatno se ne radi o diverziji, prije svega onako pretpostavke jesu da bi se to više radilo o jednom nepromišljenom postupku u svezi te sekundarne sirovine, bez razmišljanja o posljedici koja se može dogoditi”, kazao je Čančarević.

Covid odjeli mjesto su na kojem liječnici i ostali medicinski radnici svakodnevno prelaze granice izdržljivosti da bi oboljeli živjeli. To su pokazali i u ovoj situaciji.

Ida Balen/Vijesti.hr

Exit mobile version