RIJEČKI KIRURG JE NAJDOKTOR VEĆ 5 GODINA: ‘Zlo se dogodi u sekundi’

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (screenshot RTL)

Istražili smo čime je zaslužio toliko povjerenje pacijenata

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Kada pacijenti biraju najbolju doktoricu ili doktora, to ima posebnu težinu. A kada neki liječnik tu titulu osvoji pet godina za redom, onda je to posebna čast.

Nado Bukvić, kirurg je u Dječjoj bolnici Kantrida. Doktor Bukvić ovako prilazi svakom malom pacijentu – strpljivo objašnjava sve pojedinosti, uz njega su sigurni… Djeci, kao najosjetljivijoj skupini pacijenata, i njihovim roditeljima pristupa kao prijatelj. Kod njega nema taštine.

“Čovjek mora biti vrlo ozbiljan u poslu, odgovoran, stručan, naravno, ali u svemu tome mora uspostaviti jednu komunikaciju s roditeljima i sa samim djetetom, zavisi o njegovoj dobi, ali s roditeljima koji sudjeluju apsolutno u liječenju”, kazao nam je najdoktor Nado Bukvić.

A roditeljima je to u situaciji kada im je dijete u bolnici neprocjenjivo.

“Jako je važno da vas doktor informira o mogućim nuspojavama, o posljedicama, tako da je to jako bitno prije zahvata. Da je ljubazan, da utješi dijete prije operacije i to mi je u biti najbitnije”, rekla je Halida Kešinović, majka pacijenta.

Ovakvog liječnika treba slušati. A u ovo novogodišnje vrijeme njegovi savjeti su ozbiljni. Odnose se na petarde, s kojima se gotovo svako dijete susreće.

“Puno puta smo imali ovdje djecu, koja su ostala bez prstiju, bez jednog dva ili tri ili više prstiju, na jednoj ili na dvije šake pa i ozljede smo dobili očiju i drugih organa, tako da to su ozljede koje su vrlo ozbiljne”, upozorio je doktor Bukvić.

Posebnu odgovornost, kaže, snose roditelji. Djecu trebaju educirati i nadzirati. Zlo se dogodi u sekundi, a ni najbolji doktori nisu svemogući.

Ida Balen

Exit mobile version