PRAKTIČKI NEPOTOPIV

Video |U RIJECI BATMANOV GLISER? Ne, ovo je novo plovilo kupljeno novcem poreznih obveznika!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Novi brod Carine Rijeka tipa Olimp M46 privezan je u riječkoj luci

Oglas

“Kakvo je ovo čudo na moru?!”, zapitali su se mnogi Riječani prolazeći ovih dana ulicom Riva Boduli prema Riječkom lukobranu.

Doista, futurističko plovilo neobične, metalno-sive boje prije nalikuje kakvu Batmanovu prometalu no plovilu na kakva obično nailazimo u našim jadranskim lukama ili na otvorenome moru!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No već pažljiviji pogled na natpise na gliseru otkriva o čemu je riječ

Riječki Područni carinski ured hrvatske Carinske uprave odnedavno se može podičiti novim plovilom u svojem vlasništvu, gliserom Olimp M-46 hrvatske proizvodnje.

Foto: Riportal

Hrvatsko plovilo u službi hrvatskih službi, nekako nam je lakše kada znamo da je skupi brod plaćen novcem poreznih obaveznika – no ne sumnjamo da će se na kraju sve uloženo višestruko vratiti jer, gledajući plovne karakteristike Olimpa M-46, jasno je da će mu malo koji krijumčar pobjeći!

Foto: Riportal

Njime put od Pule do Splita, naprimjer, možete prevaliti za manje od dva i pol sata! Trup mu je izgrađen od kevlara, materijala otpornog na metke. Dugačak je 14.25, a širok 4.2 metra. Pogodan je za vojne i policijske potrebe, ali isto tako i za civilne, za slučaj brzog prevoženja stradalnika.

Pogone ga četiri Yamaha motora, svaki od po 400 konjskih snaga, zbog čega mu je najviša brzina preko 50 čvorova. Njegova brzina i polivalentnost čine ga boljim rješenjem od helikoptera! Brod je praktički nepotopiv, može udariti o kopno brzinom i do 20 čvorova bez posljedica.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Cijela priča pokrenuta je 2008. godine u privatnom brodogradilištu “Olimp-Nautica” iz Galižane kod Pule. Tamo su u suradnji s Brodarskim institutom iz Zagreba izgradili dva čamca, jednog s krovom i jednog bez krova. Ideja je bila da se upregnu domaći mozgovi i stvori kvalitetan proizvod. Porinuće je bilo 2010. godine, a od tada do danas brodovi su prešli stotine tisuća nautičkih milja i bili na testiranjima diljem svjetskih mora.”, ocijenio je svojedobno web magazin bur.hr.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Exit mobile version