"NEMA ZIME"

VRIJEME U nedjelju brza hladna fronta, a zatim barem sedam dana “tužine”….!

Idi na originalni članak
Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Meteorološku monotoniju u nedjelju će nakratko prekinuti hladna fronta

Oglas

U Istri i na Kvarneru očekuju se obilnija kiša, naročito u prvom dijelu dana povodom čega je DHMZ izdao žuti stupanj meteorološkog upozorenja.

Sredinom dana jugo i jugozapadnjak zamijenit će umjerena i jaka bura, na Kvarneru ponegdje uz mogućnost olujnih udara. No bura će vrlo brzo oslabjeti, na dijelu područja već u noći na ponedjeljak, a drugdje tijekom dana, donosi Istramet.

Temperature zraka u priobalnom području neće se drastično sniziti, no umjereno zahladnjenje bit će dovoljno da kiša u gorju okrene na snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. U Gorskom kotaru i u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske nedjelja će biti pravi zimski dan, no idila neće dugo potrajati.

Brzo smirivanje pa dugotrajna južina

Smirivanje vremena nastupit će vrlo brzo, već u noći na ponedjeljak. Početak novog tjedna tako će obilježiti za doba godine ugodno toplo vrijeme uz dosta sunčanog vremena, no povremeno će biti i povećane naoblake, a moguća je i jutarnja magla.

Kako tjedan bude odmicao temperature zraka bit će sve više, a gomilat će se i naoblaka. Od srijede prema svemu sudeći dominirat će oblaci i južni vjetrovi uz iznadprosječnu toplinu i mjestimičnu rosulju. Uslijed izostanka jutarnjih mrazeva, prosječne dnevne temperature zraka bit će značajno više od prosjeka za početak veljače.

Prema svemu sudeći prva dekada veljače bit će značajno toplija od prosjeka, a usprkos određenim naznakama na modelima povratak dugotrajnog zimskog vremena zasad nema na vidiku, prognozira Istramet.

Exit mobile version