BESPLATNA PREDAVANJA

Započinje novi ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob

Idi na originalni članak

Sveučilište u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka organizira novi ciklus kratkih besplatnih predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Oglas

Ciklus kratkih predavanja trajat će od prosinca 2021. do travnja 2022., a održavat će se srijedom u 17 sati. Sva predavanja u potpunosti su besplatna za sve polaznike, a u ovom trenutku će se održavati u online obliku, a ukoliko epidemiološke mjere budu dozvolile, predavanja će se održavati i uživo.

Prvo predavanje će se održati u srijedu, 8. prosinca s početkom u 17 sati, online putem službene Zoom platforme Sveučilišta za 3. dob. Tema predavanja bit će „Strah od virusa u popularnoj kulturi (Film i TV)“, a predavač je izv.prof.dr.sc. Dejan Durić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Predavanju je moguće pristupiti putem poveznice na službenu Zoom platformu Sveučilišta za 3. dob (Dodatne informacije za pristup – Meeting ID: 885 8728 0247;  Passcode: 415981).

Na web stranici projekta Sveučilište za 3. dob dostupan je popis svih ostalih predavanja iz ovog ciklusa.

Također, u travnju 2022. godine planiran je proljetni ciklus predavanja. Predavanja na temu „Katedrala Sv. Vida“ koja će se održati od 5. do 19. travnja održat će doktorand mag.hist.art Mario Pintarić s riječkog Filozofskog fakulteta, dok će izv.prof.dr.sc. Bojana Olgić Draženović s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u periodu od 21. travnja do 5. svibnja 2022. održati predavanja na temu „Financijska pismenost“. Također, na proljeće iduće godine bit će organizirana i posebna umjetnička radionica slikarstva.

VIDEO DANA:

Sveučilište za 3. dob program je namijenjen svim zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u Primorsko-goranskoj županiji, starijima od 55 godina i sa završenom srednjom školom ili višim stupnjem obrazovanja.

Exit mobile version