OKTANSKI SPEKTAKL

Čak 179 natjecatelja jurit će obroncima Učke ! Kreće 9. izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2023.’ –

Idi na originalni članak

Druga stanica ovogodišnjeg izdanja Formula driver HAKS kupa tradicionalno je legendarna staza na Učki

Oglas

Naime, 9. izdanje međunarodne auto utrke ‘Inter Cars Učka 2023.’ iz kalendara Formula driver održat će se ovog vikenda (15. i 16. srpnja) na obroncima Učke, a isto se boduje za HAKS Kup Formule driver, te prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre.

Staza, od prije nekoliko godina produljena na 3.600 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana. Održat će se trening i dvije bodovne vožnje, a kao šlag na kraju bit će TOP 5 vožnja.

Organizator svoje sjedište ima u novouređenom Društvenom domu Veprinac uz koji će se odvijati tehnički prijam i verifikacija u subotu od 14 do 18 sati. Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 19 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

Svoj dolazak na Učku prijavama su potvrdili i najbolji natjecatelji discipline, pa će se tako za nove bodove boriti Dragan Gajić, Franko Giacomazzi, Hrvoje Belinić, Karlo Pelicar, Marco Tessari, Marco Mazzoni i brojni drugi automobilistički asevi čiji nastupi potvrđuju ozbiljnost i popularnost discipline Formula driver.

Exit mobile version