Dinamu Kup, Rijeci drugo pretkolo Europske lige, na Rujevici odahnuli

Idi na originalni članak

Sinoćnjom maksimirskom pobjedom Dinama u finalu Kupa Hrvatske protiv Splita (0:0, 4:2 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca) profitirala je i Rijeka. Naime, da je pobijedio Split, crveni bi startali u Europsku ligu iz drugog pretkola a viceprvaci Hrvatske Riječani iz prvog, što znači da na gradilištu na Rujevici ne bi smjelo biti ni „minute“ s kašnjenjem radova na izgradnji zamjenskog stadiona.

Oglas

Ovako, HNK Rijeka ipak u novu sezonu Europske lige kreće iz drugog pretkola, što u sportskom smislu za Riječane znači vjerojatno dvije međunarodne trening-utakmice manje, no u logističkom smislu znači jedno putovanje manje, i barem desetak dana više graditeljima na Rujevici da obave sve što moraju kako bi Rijeka protivnika u drugom pretkolu EL dočekala na najbolji mogući način.

Iz prvog kola predstojeće Europske lige startat će i treća i četvrta momčad HNL-a.

S koeficijentom 13.700 Rijeka će biti nositelj u drugom pretkolu gdje je za protivnika moguće izvući viceprvake Škotske (Inverness), Bugarske (Lokomotiv Sofia), ali i treće momčadi iz Danske (Randers), Rumunjske (Petrolul). Ovo je samo trenutno stanje jer se prvenstva u mnogim zemljama tek trebaju završiti.

Bit će Riječani nositelji i u trećem pretkolu dok će za takvo što u četvrtom (play-off) kolu trebati i nešto sreće, odnosno posrtaja favorita u prvim trima rundama, i to onih klubova koji imaju bolji koeficijent od Rijeke, poput Züricha, Vitorije Guimaraes, Feyenoorda, Trabzonspora, Standarda iz Liegea…

Exit mobile version