FC ABERDEEN – HNK RIJEKA 2:2 Rijeka nadomak „raja“, obrana ponovno „prosula“ pobjedu

Idi na originalni članak

FC ABERDEEN – HNK RIJEKA 2:2 (O:0)

Oglas

ABERDEEN – Pittdorie stadion.

ABERDEEN: Ward, Logan, Shinnie, Considine, Taylor, McLean, McGinn, Hayes, Goodwillie, Quinn, Jack

RIJEKA: Sluga, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Leovac, Bradarić, Radošević, Roshi, Moises, Tomasov, Bezjak

Sudac Marco Guida (Italija)

Strijelci: Tomasov (57), Kvržić (62), McGinn (63), Hayes (72)

Riječani su u Abeerden stigli s obećanjima kako će učiniti sve da nadoknade ogroman manjak iz prve utakmice na Kantridi (0:3), ali već po objavi sastava vidjelo se da Rijeka neće u „va banque“ stav.

Matjaž Kek se nakon prilično efikasne utakmice protiv Slaven Belupa u kojoj je Rijeka postigla tri gola uz velik doprinos dva napadača, Balaja i Bezjaka (uz istina nedopustivo propusnu obranu!) vratio igri s jednim isturenim napadačem (Bezjak) i dva krila, Roshijem (umjesto indisponiranog Sharbinija) i Tomasovim, uz dirigenta Moisesa i dvije radilice Bradarićem i Rdoševićem – njegov omiljeni 4-2-3-1 sustav koji međutim u prvom poluvremenu utakmice u Abeerdenu nije bogzna što pokazao.

Nekoliko dalekometnih udaraca (Moises u dva navrata zamalo pokraj vratnice!) i pokušaja ubacivanja visokih lopti pred gol vratara Warda nije zadovoljilo rječku navijačku koloniju u Abeerdenu, na jednom stadionu za kojeg kažu da na fotografijama izgleda atraktivno, no na javi ostavlja poprilično otužan dojam zbog derutnosti i neuređenosti.

Domaćini se očekivano nisu previše trudili da bespoštednim napadima ugroze vrata Sluge koji je očekivano odmijenio Vargića – nakon „tri gola fore“ s Kantride njima doista nije bilo ni potrebno srljati, tako da smo u prvom poluvremenu gledali uglavnom trkačku predstavu bez nekih pamtljivih nogometnih poteza, uz tek nekoliko opasnih napada domaćina koji nisu znali iskoristiti i ovoga puta po bokovima poroznu obranu Rijeke. Najveću šansu domaćini su imali na samom isteku posljednje minute prvog dijela utakmice kada je McGinn tukao s ivice šesnaesterca, a Sluga odlično obranio.

U drugom poluvremenu gledamo drugu utakmicu! Redaju se šanse, padaju golovi kao na tekućoj vrpci! Rijeka je bila nadomak „raja“ – u nekoliko minuta Tomasov (57) pa Kvržić (62) udarcima izvan šesnaesterca poentiraju i dovode Rijeku u vodstvo 2:0, no odmah u sljedećoj minuti McGinn (63) nedopustivo iz kontre, gotovo iz „mrtvog kuta“ s desne strane, „sam protiv svih“, prizemnim udarcem matira Slugu.

I drugi gol Aberdeena u 72. minuti pao je nakon bijega domaćeg igrača u kontru, kojem je ostavljeno previše vremena da na lijevoj strani napada – niti deset metara od Sluge – razmišlja kome i kako uputiti loptu. Nažalost, pronašao je najbolje a po Rijeku najgore rješenje, pronašavši nečuvanog Hayesa na petercu kojem nije bilo teško „probušiti“ Slugu.

Exit mobile version