Mudra Rijeka bolja od “europskog” Dinama, Bišćan položio riječki “diplomski”, radovala se nije jedino Armada?!

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 64. minuti kada je krasan zgoditak postigao Čolak!

Oglas

RIJEKA – DINAMO 1:0 (0:0)

RIJEKA -Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 15. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja. 4.635.

Strijelci: 1:0 Čolak (63)

RIJEKA: Sluga – Raspopović (Mamić, 80), Župarić, Punčec, Žuta – Pavičić, Lončar – Kvržić (Grahovac, 81), Gorgon, Heber (Acosty, 65) – Čolak

DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophile, Dilaver (Kadzior, 78), Leovac – Ademi, Hajrović -. Gojak, Olmo, Oršić (Petković, 70) – Gavranović (Budimir, 70)

Vatromet na Rujevici, trijumf Rijeke, skandiranje istočne i zapadne tribine treneru Bijelih Igoru Bišćanu – to je sukus današnjeg poslijepodneva na Rujevici! Uz odlazak Armade prije pozdrava igrača Rijeke tribinama…

Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 1:o u utakmici 15. kola Hrvatski telekom Prve lige nanijevši lideru prvi prvenstveni poraz ove sezone.

Derbi jesenske prvenstvene sezone odigran je danas u uvjetima daleko od idealnih. Nekoliko sati prije početka utakmice nad Rijeku se spustila dobro nam poznata uporna riječka kiša koja je povremeno padala u pljuskovima nošenima vjetrom.

Foto: Riječanin

Pokvarilo je to donekle ugođaj derbija, o udobnosti gledatelja u ovakvim vremenskim (ne)prilikama da ne govorimo.

Foto: Riječanin

Ipak, i ovako se na tribinama stadiona na Rujevici okupio respektabilan broj navijača, uključujući i poveću skupinu pripadnika Armade koji su održali svoj “zavjet šutnje” na sjevernoj tribini, znamo iz kojeg razloga, ipak odavši sredinom prvog poluvremena velikim transparentom i pljeskom priznanje omiljenom bivšem kapetanu momčadi Rijeke, Damiru Kreilachu, koji ovih dana boravi u Rijeci.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Riječanin

Armada je transparentom poručila Damiru “Bio si uz klub u najtežim trenucima, zauvijek si u našim srcima!” a nekadašnjem kapetanu Rijeke uoči početka utakmice na sredini travnjaka odana je posebna počast – sportski direktor HNKL Rijeke Srećko Juričić Kreilachu je uručio poseban dar, dres s njegovim imenom. Damir je ovih dana izjavljivao kako bi volio još jednom zaigrati u dresu najdražeg kluba. Eto, sada ga je i dobio pa nema smisla ne održati obećanje!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U prvom poluvremenu gledali smo živu i vrlo dobru utakmicu. Trener Bijelih Igor Bišćan ekipu je pripremio na nešto rezerviraniju igru, ali nipošto ne i “ziherašku”, na nulu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Pokušavali su Bijeli na sve načine doći u sitaciju za postizanje pogotka, bilo udarcima iz daljine (Čolak 5. minuta, Lončar 8.) bilo ubacivanjima s boka (Raspopović, Zuta, Kvržić) no Dilaver, Theofil, Ademi… uvijek su bili na mjestu, ispred riječkih napadača.

Foto: Riječanin

Najbolju priliku u prvom dijelu ipak su imali gosti preko Gavranovića. “Jedanaestica” gostiju u 31. minuti nakon proigravanja Hajrovića vješto se sjurila u kazneni prostor, Gavranović je pritom zaobišao dvojicu braniča Bijelih i “vagao” Slugu koji je ipak izašao kao pobjednik ovog duela – “ušao” je Gvranoviću u udarac i sjajno obranio!

Foto: Riječanin

Prije toga, u 24. minuti Gojakov udarac u kaznenom prostoru Župarić je blokirao klizećim startom, dok je Olmo tri minute kasnije loptu poslao preko grede.

Bijeli su odgovorili lijepom akciji, u završnici Heber je snažno potegnuo sa 16 metara, ali lopta je završila u bloku.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U drugom poluvremenu jednako angažirana i mudra igra Bijelih.

Rijeka je krenula agresivno u nastavak, jedna oduzeta lopta Kvržića otvorila je priliku Rijeci, ali u konačnici Heber se nije uspio zagraditi u kaznenom prostoru.

Uslijedio je udarac Zute, a onda je Dinamo uzvratio u 53. minuti. Stojanović se zavukao iza leđa obrane Rijeke, ali Sluga je još jednom odlično reagirao.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Unutar dvije minute (57′, 58′) po jedna prilika na obje strane. Prvo je Čolak pucao ljevicom s ruba kaznenog prostora, ali Livaković je bio spreman, a zatim je Hajrović sjajno potegnuo s 25 metara, a lopta je prošla pored vratnice.

Angažirana igra Rijeke okrunjena je u 64. minuti krasnim zgoditkom Čolaka! Lopta je došla do napadača Bijelih na korak-dva u šesnaestercu a Čolak se odlučio na pokušaj iz okreta – prekrasnim udarcem ljevicom neobranjjvo je savladao Livakovića!

Foto: Riječanin

U 77. minuti dogodio se pak najgori trenutak utakmice: u jeku napora Bijelih za očuvanje pobjede nad velikim rivalom, počeo je verbalni “rat” na tribinama: pripadnici Armade započeli su sa uvredljivim skandiranjem prema treneru Rijeke Igoru Bišćanu (u trenutku dok njegova Rijeka vodi protiv Dinama!?) na što je “poludio” ostatak navijača na tribinama – uzvicima “Rijeka, Rijeka” i glasnim navijanjem zasjenili su skandiranje sa sjevera.

Čudna, i malokad ranije viđena situacija!

Sve je potcrtano i bakljadom sa sjeverne tribine što će iz klupske blagajne sigurno izbiti popriličnu svotu novca na ime plaćanja kazni.

A svi se kunu da nitko nije iznad Kluba…!

Nakon što je sudac Pejin odsvirao kraj utakmice (nakon nepotrebnih pet minuta dodatnog vremena?!) navijači su gromoglasno pozdravili razdragane igrače Rijeke i posebno trenera Bišćana kojem su i oduševljeno skandirali. Svi osim pripadnika Armade koji su odmah po posljednjem sučevu zvižduku otišli sa svoje tribine…

Exit mobile version