Otvaranje sezone: Dinamo iskoristio svoju priliku, Rijeka nije -Superkup ostao u Maksimiru

Idi na originalni članak
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na samom otvaranju sezone, u ne previše sadržajnoj utakmici Superkupa Hrvatske, nogometaši Rijeke u Maksimiru tijesno su poraženi od Dinama

Oglas

DINAMO – RIJEKA 1:0 (1:0)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica Superkupa Hrvatske. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Gledatelja: 5000.

Strijelci: 1:0 Gojak (42′)

DINAMO: Livaković, Stojanović, Perić, Lešković, Leovac, Kadzior, Ademi, Hajrović (Majer, 82), Gojak, Oršić, Gavranović.

RIJEKA: Sluga, Raspopović, Escoval (od 63′ Pavičić), Župarić, Punčec, Tomečak, Lepinjica (Murić, 85), Capan (Halilović, 72), Kvržić, Gorgon, Čolak.

Nova sezona počela je na zanimljiv način, dvobojem najvećih suparnika u Hrvatskoj kroz posljednjih nekoliko godina. Taj susret ujedno označava i početak domaće nogometne sezone za koju su se momčadi pripremale izvan Hrvatske.

Bila je  to repriza Superkupa iz 2014. kad je Rijeka na Kantridi slavila s 2:1. U posljednje četiri sezone utakmica se nije igrala jer i jedni i drugi osvajali su dvostruku krunu.

Trener Bišćan i njegovi izabranici na terenu pokušali su ponoviti formaciju i igru kojojm su prije nekoliko mjeseci u potpunosti razbili Dinamo u finalnoj utakmici Kipa Hrvatske (3:1) i time osvojili vrijedan trofej.

Photo:Marko Lukunic/PIXSELL

Međutim, ovoga puta noge su još bile teške od priprema. Riječani su na Maksimir stigli ravno iz Kranjske Gore gdje su obavili zahtjevne i teške bazične pripreme, a u takvim uvjetima bolje su se snašli modri.

U prvom poluvremenu Dinamo je imao posjed lopte, ali osim nekoliko ubačaja nije bilo opasniji situacija pred golom Sluge.

U 22. minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Lešković je bio najviši, ali greda je spasila Rijeku. U nastavku akcije Dinamo je uspio osvojiti loptu, ali nije zaprijetio.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Odlučujući trenutak dogodio se u 41. minuti utakmice kada je nakon nekoliko nesmetanih dodavanja lopta došla do Gojaka koji se pored uspavane obrane Rijeke u šesnaestercu dobro zagradio, primio loptu na 15 metara i odličnim udarcem pospremio ju pod prečku.

Na drugoj strani Rijeka nije uspjela stvoriti ozbiljniju priliku. Nekoliko brzih izlazaka nije stvorilo opasnost pred golom Dinama, dodavanja Čolaka (2′) i Tomečaka (26′) u izglednim situacijama očistila je obrana modrih.

Photo:Marko Lukunic/PIXSELL

Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio udarcem Oršića i opasnim ubačajem Leovca. U 58. minuti Dinamo je izborio slobodan udarac na rubu kaznenog prostora. Oršić je ubacio pred gola, Sluga je “izboksao” loptu.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na drugoj strani Igor Bišćan uveo je u igru Domagoja Pavičića umjesto Joaoa Escovala pokušavši oznašiti veznu liniju bijelih.

Dinamo je do drugog gola mogao u 70. minuti. Oršić je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, nakon što je klizeći start Župarića bio neuspješan. Umjesto udarca ubacio je loptu koja je došla do Hajrovića, ali Sluga je obranio prizeman udarac.

Photo:Marko Lukunic/PIXSELL

Tek u završnici, kada je Dinamo ostao s igračem manje nakon isključenja Lovre Majera, Rijeka je prodisala. Bijeli su u posljednjim minutama utakmice imali dvije lijepe prilike za pobjedu.

U 88. minuti  Murić je odigrao dugu loptu, Raspopović je uspio primiriti i nači se oči u oči s Livakovićem, doduše malo iskosa, ali vratar Dinama spasio je svoju mrežu!

Samo minutu kasnije Murić si je otvorio prostor za udarac na 13 metara s desne strane, ali udarac nije bio precizan. Zadnja prilika stigla je u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali sjajan udarac Halilovića s 25 metara otišao je preko grede.

Samo minutu kasnije Murić si je otvorio prostor za udarac na 13 metara s desne strane, ali udarac nije bio precizan. Zadnja prilika stigla je u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali sjajan udarac Halilovića s 25 metara otišao je preko grede.

Armada je bodrila Bijele tijekom cijele utakmice (Photo: Marko Lukunic/PIXSELL)
Exit mobile version