VAŽNI BODOVI

Pobjeda Rijeke u Zaprešiću! Bijeli se vratili navici pobjeđivanja!

Idi na originalni članak
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Gol odluke postigao je Čolak udarcem s bijele točke u 71. minuti utakmice

Oglas

ZAPREŠIĆ – Igralište Ivan Laljak – Ivić. Utakmica 34. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 400.

Strijelci: 0:1 Čolak (71 -11m)

INTER ZAPREŠIĆ: Hadžikić, Rom, Bruggen, Nekić, Postonjski (od 72′ Bosec), Mlinar, Mamut (od 72′ Benčić), Andrić, Barić, Mazalović, Marasović
RIJEKA: Pandur, Raspopović, Escoval, Velkovski, Galović, Braut, Halilović, Lončar (od 89′ Lepinjica), Pavičić (od 64′ Gorgon), Murić (od 64′ Yatéké), Čolak

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Inter 1:0 u utakmici 34. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Trenutak koji je odlučio utakmicu bio je nesmotren potez igrača Intera u 69. minuti. Gorgon je ušao u kazneni prostor i ubacio, Yateke je bio na lopti i srušen je s leđa. Sudac je pokazao na bijelu točku!

Čolak je bio siguran s bijele točke, vrata u jednu stranu, lopta u drugi kut i Rijeka je tim golom došla do nova, iznimno vrijedna tri boda!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je 10. srpnja 2015. gostovala kod Intera u prvoj utakmici nakon povratka zaprešićke momčadi u najviši rang nakon nekoliko godina izbivanja, a u subotu je diva iz predgrađa ispratila ponovo u drugu ligu.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je prvi put prijetila u 12. minuti, udarac Murića s 18 metara nije bio precizan.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 17. minuti Raspopović je pred kaznenim prostorom Intera oduzeo loptu, Čolak je krenuo prema golu i proigrao Murića čiji je udarac blokiran.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je lijepu akciju odigrala u 30. minuti. Raspopović je proigrao Čolaka koji se riješio pratnje i pronašao Brauta kojem je ostao prazan gol, ali njegov udarac blokirao je branič Intera. Za utjehu Rijeci, pomoćni sudac označio je zaleđe Čolaka.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Inter je pokušao dalekometnim udarcem poput onim Marasovica u 30. minuti, ali bez ozbiljnije za vrata Rijeke.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

I onda je stigla najveća prilika  Rijeke. Čolak je promašio veliku priliku. Murić se odlično sjurio u kazneni prostor i pronašao samog Čolaka pred golom, ali napadač Rijeke loše je reagirao, lopta se nekontrolirano odbila i propala je velika prilika.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Rijeka je dobro otvorila drugi dio utakmice. Pavičić je u 47. minuti lijepo pucao s 15 metara, vratar Intera obranio, a malo je nedostajalo da Čolak dođe do lopte pred golom, ali branič Intera izbio je loptu u korner.

U 54. minuti Murić je izveo slobodan udarac i ubacio, Čolak bio najviši ali udarac glavom išao je ravno u vratara Intera.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U 60. minuti opasna akcija Intera, Mamut je ostao sam pred golom, ali nije uspio zahvatiti loptu nakon ubačaja.

Dvije minute kasnije Raspopović je oduzeo jednu loptu i sjurio se prema golu, ali njegov udarac je obranio vratar Intera.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Inter je mogao do vodstva u 65. minuti.  Mlinar se zavukao iza obrane Rijeke i ostao sam pred golom Rijeke, ali Pandur je odlično reagirao.

Inter je u završnici imao prilike iz dva slobodna udarca, ali dobri pokušaji Mlinara bili su zamalo neprecizni.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Exit mobile version