(FOTO, VIDEO) VATRENI STIGLI NA RUJEVICU Dalić ima četiri dana da riješi dvojbe

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija Zagreb je zamijenila Opatijom. Ondje će boraviti sve do ključne utakmice protiv Slovačke

Oglas

Reprezentacija je spremna za operaciju ”Slovačka”. U utakmici u kojoj bi i neriješen rezultat donio potvrdu prvoga mjesta u skupini i plasman na Europsko prvenstvo, Hrvatska ide po pobjedu, a reprezentativci uvjeravaju – pritiska nema.

”Mi se ne zamaramo s tim i izbornik je maknuo totalno pritisak s nas jer znamo da imamo kvalitetu i znamo da možemo. Ako budemo imali pravi pristup i ako bude svježine, mislim da ne bismo trebali imati problema”, kaže Mario Pašalić.

Više u VIDEOPRILOGU:

”Mi smo Hrvatska, mi smo viceprvaci svijeta, tako da ćemo ići sigurno na pobjedu. Ni o čemu drugome ne smijemo niti misliti”, dodaje vratat Dominik Livaković.

U Opatiji i Rijeci izbornik Dalić ima četiri dana za rješavanje svih dvojbi. Najvažnije – tko će u subotu na Rujevici stati ispred Livakovića? Nakon što je Matej Mitrović jučer otpao zbog obnovljene ozljede stopala, najbolje rješenje traži se između debitanta Dine Perića, povratnika Duje Ćalete-Cara, ali i desnog beka Tina Jedvaja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

”Pa dobro, stoperski par tko god bude sigurno će dobro zamijeniti. To su stvarno kvalitetni igrači i kvalitetne zamjene za Vidu i Lovrena, tako da neće biti problema”, kaže Livaković.

Puno veći izbor Dalić ima u veznom redu. I bez ozlijeđenog Rakitića konkurencija je velika. Uz Modrića, Brozovića i Vlašića, dobrim igrama nameće se Kovačić, ali Mario Pašalić.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U dresu Atalante iza njega je 15 nastupa u sezoni i više od tisuću minuta na terenu. Dvije asistencije i dva pogotka, posljednji Manchester Cityju za osvajanje Atalantinog povijesnog prvog boda u Ligi prvaka.

”Pa super, zadovoljan sam. Svaki put naglašavam da mi je najbitnije da igram. To sam sad trenutno u Atalanti pronašao jer evo već 15-ak utakmica u kontinuitetu igram. Zadovoljan sam, spreman sam, nemam ozljeda i sve super”, kaže Pašalić.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na slatkim mukama Dalić je i u napadu, ali oko prvog vratara dvojbi nema. To mjesto preuzeo je je prije pet mjeseci, ali u reprezentativnom dresu prije godinu dana debitirao je baš na Rujevici.

”Ponašam se uvijek isto kao i prvi dan kada sam došao, bez nekakvog uzdizanja i slično. Ponašam se normalno. Tu sam baš odigrao i prvu službenu utakmicu tako da, evo, drago m je i i nadam se da ćemo na tom istom mjestu osigurati i Europsko prvenstvo”, ističe Livaković.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Kako slomiti Slovačku Hrvatska je pokazala prije dva mjeseca u Trnavi s 4:0. Može li to ponoviti?

”Pa mislim da ipak to nije njihovo realno stanje, oni su i dalje u igri za prolaz tako da i oni vide svoju šansu, dolaze sigurno ‘napaljeni’, dolaze i oni po pobjedu. Bit će to jedna teška utakmica”, smatra Pašalić.

U njoj Hrvatska lovi svoju petu, ali ključnu pobjedu u Kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.
Ines Goda

Exit mobile version