(FOTOGALERIJA) “Vatreni” nadigrali Mađarsku i trasirali put na EP. Pamtit će se majstorije Modrića i Petkovića!

Idi na originalni članak
Photo: Igor Soban/PIXSELL

U kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo reprezentacija Hrvatske je na splitskom Poljudu pobijedila Mađarsku s visokih 3:0

Oglas

Hrvatska nogometna reprezentacija na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine nakon što je u susretu 6. kola E skupine pred 33.000 gledatelja na stadionu Poljud pobijedila Mađarsku sa 3-0.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Modrić (5) i Bruno Petković (24, 42). Ivan Perišić je u 55. minuti promašio kazneni udarac, a Mađar Laszlo Kleinheisler je isključen u 57. minuti.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Aktualni doprvaci svijeta briljirali su na svojoj šestoj postaji puta prema europskoj smotri idućeg ljeta, a s druge strane terena stajala je Mađarska, momčad koja je Vatrenima nanijela jedini poraz u kvalifikacijskoj skupini – u Budimpešti je u ožujku bilo 2:1 za domaćine.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dalić je utakmicu ipak započeo s iskusnim Rakitićem i Rebićem, dok su na klupi ostali Vlašić i Brekalo. Dvoboj je započeo idealno za Hrvatsku, golom već u 5. minuti. Kapetan Modrić je ukrao loptu neopreznom stoperu Kadaru, sjurio se prema vratima i lako svladao mađarskog vratara.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 24. minuti nova greška mađarske obrane i Hrvatska vodi s 2-0.  Rebić je oduzeo loptu Lovrencsicsu i brzo proslijedio loptu do Petkovića, koji petom vara vratara Gulascija.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 40. minuti veliku priliku je propustio Petković, koji je minijaturom prošao Kadara i uputio udarac s pet metara koji Gulacsi zaustavlja nogom. No, u 42. minuti Petković dolazi do drugog gola na utakmici – Perišić je oštro ubacio s desne strane, Kadar nespretno zahvaća loptu koja vara Gulacsia, a Petković krajnim naporom ipak zahvaća loptu koja odsjeda u mreži.

Svjetski doprvaci su rutinski stigli do važna tri boda na putu do EP-a. “Vatreni” su dominirali od prve minute i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi prepunog Poljuda, a “Vatrene” su na tribinama splitskog stadiona bodrili i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U drugom susretu iz naše skupine Slovačka i Wales su u Trnavi odigrali 1-1. Gosti su poveli u 25. minuti golom Kieffera Moorea, a izjednačio je Juraj Kucka u 53. minuti. Slovaci su od 88. igrali bez isključenog Norberta Gyombera.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska vodi na ljestvici sa 13 bodova, Slovačka je druga sa 10 bodova, Mađarska ima devet, a Wales sedam bodova, ali i utakmicu manje. Na začelju je Azerbajdžan s jednim bodom.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

S večeras osvojena nova tri boda u svojoj kvalifikacijskoj skupini E Vatreni su gotovo osigurali put na Europsko prvenstvo.

Hrvatska nakon poljudskog sraza odlazi u Cardiff na noge Walesu – taj je dvoboj zakazan za nedjelju, 13. listopada, s početkom u 20:45. Do konca kvalifikacija Hrvatsku očekuje još utakmica protiv Slovačke u Rijeci 16. studenog.

Plasman na EURO 2020. izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

REZULTATI:
HRVATSKA – Mađarska 3-0 (Modrić 5, Petković 24, 42)
Slovačka – Wales    1-1 (Kucka 53 / Moore 25)

LJESTVICA:
1. HRVATSKA     6    4    1    1    13-5    13
2. Slovačka     6    3    1    2    10-8    10
3. Mađarska     6    3    0    3    7-9      9
4. Wales        5    2    1    2    5-5      7
5. Azerbajdžan  5    0    1    4    5-13     1

13. listopada:
Wales – HRVATSKA
Mađarska – Azerbajdžan

16. studenog:
HRVATSKA – Slovačka
Azerbajdžan – Wales

19. studenog:
Slovačka – Azerbajdžan
Wales – Mađarska

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Exit mobile version