MLADI JEDRILIČARI

Galebaši u Kostrenu donijeli broncu s prestižne regate u Monacu!

Idi na originalni članak

Od 10. do 14. siječnja, mladi jedriličari iz Jedriličarskog kluba Galeb sudjelovali su na prestižnom jedriličarskom natjecanju Monaco Optimist Team Race s kojeg su se u Kostrenu vratili s odličnim ukupnim 3. mjestom.

Oglas

Tijekom jedanaest godina održavanja Monaco Team Race nametnuo se kao jedna od najprestižnijih team race regata u kalendaru na kojoj se okupe ponajbolje mladi jedriličari iz cijelog svijeta pa je i pravo mjesto za odmjeriti snage s konkurencijom, tim više jer su na ovogodišnjem natjecanju nastupile i druge hrvatske ekipe.

U Galebovom timu jedrili su Ema Grabar, Juraj Lencović, Matteo Matković i Vito Škufca, na čelu s trenerom Dariom Klibom.

Timsko jedrenje zahtijeva opsežniju pripremu jedriličara i usmjerenost na zajednički, a ne osobni rezultat. Četveročlane ekipe iz svake nacije jedre protiv ostalih timova, a na kraju najbolji prolaze u četvrtfinale, a zatim u polufinale i finale.

Imajući u vidu konkurenciju, osvajanje bronce izniman je uspjeh, no u Galebovoj ekipi ipak postoji žal što zbog nedostatka vjetra nisu dobili priliku ući i u borbu za zlato.

U listopadu će se u Monacu održati europsko prvenstvo u timskom jedrenju na kojem se u Galebu nadaju da će upravo njihovi jedriličari predstavljati Hrvatsku.

Exit mobile version