HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 3:1 Rujevica “otvorena” na najslađi mogući način – uvjerljivom pobjedom!

Idi na originalni članak

HNK RIJEKA – NK LOKOMOTIVA 3:1 (2:1)

Oglas

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Gledatelja: 5500. Utakmica 4. Kola MaxTV Prve lige.

Suci: Duje Strukan (Split), Mario Pepur (Split), Hrvoje Radić (Split) .

Strijelci: Leovac (7), Andrijašević (25), Bezjak (35), Sharbini (60)

RIJEKA – Vargić – Ristovski, Mitrović, Samardžić, Leovac – Bradarić (Maleš 78.), Močinić – Tomasov, Moises (Jugović 25), Sharbini – Bezjak (Balaj 85)

LOKOMOTIVA – Zelenika – Bartolec, Šovšić, Bručić, Fiolić, Prenga, Mišić, Andrijašević, Doležal, Leko, Capan

Prvi gol na novom stadionu HNK Rijeka zabio je Marin Leovac za vodstvo Rijeke protiv Lokomotive već u sedmoj minuti utakmice! Bolji početak utakmice nabijene nevjerojatnom količinom emocija i sreće zbog činjenice da Rijeka igra prvu službenu utakmicu na novom stadionu – i to bez pretjerivanja možemo reći velebnom zdanju izgrađenom u rekordnom roku – nije se mogo zamisliti. Možda, jedino tek da je ta čast postizanja prvog gola dopala Anasa Sharbinija koji se u petoj minuti s lijeve strane napada lijepo oslobodio dvojice obrambenih igrača Lokomotive, tukao prema golu Zelenike koji je u prvom dijelu stajao podno rujevičkih stijena, no Sharbin udarac završio je u bloku Lokomotivnih igrača.

Navalili su igrači Rijeke na gol Lokomotive kao osice odmah nakon prvog sučevog zvižduka, osokoljeni važnošću trenutka, ali i bodrenjem s dokraja ispunjenih tribina, svjesni činjenice da su na početu sezone ostali dužni navijačima ostvarivši samo tri remija u neuvjerljivim izvedbama gdje je igra koliko-toliko štimala prema naprijed, ali mizerno prema natrag. Napad je najbolja obrana, pa su se Riječani dobrim dijelom prvog poluvremena držali na polovici Lokomotive, ne želeći dozvoliti suparnicima razvijanje igre i napada koji bi mogli ugroziti Vargića koji je u onih nekoliko prilika za istrčavanje odavao dojam čovjeka koji će prije „poginuti“ nego iznevjeriti svoje suigrače.

Nažalost, u 25. minuti doživjeli smo „deja vu“ nekih situacija iz prva tri prvenstvena kola: Rijeka je dobila gol nakon kornera, ubačaj iz kuta išao je predaleko od Vargića, no ne i za Andrijaševića koji je negdje oko bijele točke neometan od čuvara (Samardžić) zahvatio loptu glavom i „zakucao“ ju iza nemoćnog Vargića.

Bio je to ogroman šok za sve na stadionu, kojeg su riječki nogometaši željeli što prije prebroditi – već u 28. minuti Tomasov je iskosa s desne strane opasno tukao po zemlji, no Zelenika je bio spreman i malo nogama malo rukama uspio zaustaviti neugodan udarac.

No Bijeli nikako nisu pristajali na još jedan remi – u 35. minuti na asistenciju Ristovskog, Bezjak je s nekih 14 metara iskosa s desne strane preciznim prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu Zelenikinih vratiju – 2:1 za Rijeku.

Početkom drugog dijela nastavljaju se furiozni napadi Rijeke. U 50. minuti nakon opsade sada južnog gola Lokomotive Leovac snažnim udarcem trese stativu – lopta se odbija u polje daleko od igrača Rijeke.

Nakon izlaska ozlijeđenog Moisesa sredinom prvog dijela njegovu ulogu središnjeg razigravača preuzima Anas Sharbini, i to na kakav način – u 60. minuti upravo je Sharbini pokrenuo akciju, lopta je išla na desno Ristovskom, ovaj odigrao s Jugovićem, a na preciznu Jugovićevu loptu upućenu u srce šesnaesterca utrčao je Anas koji je i pokrenuo akciju, i jednostavno ju neobranjivo zakucao u mrežu – 3:1 za Rijeku! Najljepša akcija na utakmici nakon koje je Rujevica naprosto „proključala“!

Bijeli nisu popuštali do kraja utakmice, ljepu priliku udarcem glavom imao je u 75. minuti Bezjak, a u 86. Leovčev prizemni ubačaj iskosa pred vrata Lokomotive završava tek uz lijevu vratnicu Zelenike.

Borbeni Močo, moćni Ristovski, zaigrani Anas i uvijek opasni Bezjak bili su najzapaženiji pojedinci Bijelih u večerašnjoj utakmici, no treba čestitati cijeloj momčadi na prevladanoj – prije svega – psihološkoj blokadi i ostvarenoj prvoj pobjedi u ovoj sezoni!

A o čaroliji Rujevice i predivnom novom stadionu više niti ne znamo što bi rekli….sutra slijedi fotogalerija koja će govoriti više od tisuću riječi.

Exit mobile version