GOSTUJUĆA UTAKMICA

HNK Rijeka večeras gostuje kod Lokomotive, važan ogled u borbi za vrh HNL-a

Idi na originalni članak

Nogometaši Rijeke u petak 18. listopada gostuju kod Lokomotive u 10. kolu SuperSport HNL-a i očekuju 55. međusobni prvenstveni ogled ova dva suparnika. Rijeka je bila uspješnija u ukupno 31 utakmici, osam je završilo remijem a 15 pobjedom Lokomotive. Rijeka je uvjerljiva i kada je riječ o razlici golova, Bijeli su postigli 99, a primili 51 pogodak. Ipak, uoči gostovanja u Kranjčevićevoj ulici najveći poziv na oprez, uz kvalitetnu momčad kao što je Lokomotiva, neupitno je i činjenica da su domaćini čak 13 od 15 pobjeda protiv Rijeke ostvarili na domaćem travnjaku.

Oglas

Posljednje gostovanje u Kranjčevićevoj ulici bilo je ono u završnici prošle sezone kada je Lokomotiva pobijedila rezultatom 3:1 i ugasila šampionske ambicije koje smo imali.

Kao zanimljivost ogleda ova dva suparnika ističe se činjenica da su Rijeka i Lokomotiva odigrali prvu utakmicu Lokosa u HNL-u. U 1. kolu sezone 2009./2010. Rijeka je pobijedila 6:0, braća Ahmad i Anas Sharbini su postigli po tri pogotka.

Lokomotiva je bila gost Bijelih i u prvoj utakmici koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka u kojoj su Leovac, Bezjak i Sharbini potpisali premijernu pobjedu naše momčadi. Na popisu međusobnih utakmica ostale su zabilježene i one iz sezone 2014./2015. kada je Rijeka u oba domaća sraza slavila rezultatom 6:0, a u jednoj je Andrej Kramarić postigao čak pet pogodaka.

Kada je riječ gostujućim utakmicama Rijeka je rezultatski najizraženiju pobjedu ostvarila u sezoni 2013./2014. kada je u 35. kolu u Maksimiru pobijedila rezultatom 5:1 uz tri pogotka Krstanovića.

Sada će Rijeka tražiti 11. gostujuću prvenstvenu pobjedu kod Lokomotive, ulog su tri vrijedna boda, a cilj ostanak u vrhu HNL-a. Nešto će se pitati i domaćina koji je bitno podigao razinu kvalitete igre u odnosu na početak sezone pa će s te strane ovo biti potpuno drugačija utakmica od one u 1. kolu na Rujevici u kojoj smo slavili 4:0, a na kojoj je Šimun Butić postigao svoj premijerni prvoligaški pogodak.

Exit mobile version