LIGA NACIJA

HRVATSKA – ŠKOTSKA 2:1 Kakva drama u zadnjim sekundama: Škoti izjednačili, VAR poništio gol i donio pobjedu Hrvatskoj

Idi na originalni članak

Hrvatrska reprezentacija pobijedila je na Maksimiru Škotsku 2:1 u trećem kolu Lige nacija

Oglas

HRVATSKA – ŠKOTSKA 2:1 (1:1)

ZAGREB – Stadion Maksimir. Utakmica Lige nacija.

Strijelci: Christie 33′, Matanović 36′, Kramarić 70′

HRVATSKA: Livaković – Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol – Perišić, Modrić, M. Pašalić, Sosa – L. Sučić, Kramarić – Matanović

ŠKOTSKA: Gordon – Ralston, Souttar, Hanley, Robertson – Gilmour, McLean – Doak, McTominay, Christie – Dykes

Igor Matanović i Andrej Kramarić zabili su za Hrvatsku, dok je Duje Ćaleta-Car zabio autogol. Hrvatska je krenula u neobičnom sastavu s ivanom Perišićem na poziciji desnog krilnog beka.

Nevjerojatna drama u završnici! Kovacs je unatoč tome što je isteklo vrijeme odlučio dati još jedan napad Škotima. Šutalo nije uspio očistiti jednu loptu, Adams je uspio pucati, a lopta je zakačila Jakića i skreula u mrežu za šok na Maksimiru. No, pokazao je rumunjski sudac odmah da VAR pregledava situaciju, a nakon skoro dvije minute čekanja gol je ponšten. Kovacs je vrlo brzo nakon toga odsvirao kraj i svi su mogli odahnuti nakon što su redom spominjali prokeltstvo Maksimira , ali i naše reprezentacije, koja je nakon Albanije i Italije na Euru umalo opet prosula sve.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Poveli su Škoti u 33. minuti. Doak je ubacio s lijeve strane, a na drugoj stativi Sučić kriminalno reagirao i praktički dao loptu Christieju koji je s par metara poslao loptu u mrežu.

Matanović je izjedanačio tri minute kasnije! Perišić je majstorski u primanju dao povratnu za Matanovića koji je onako ‘killerski’ odmah opalio i pogodio u suprotni donji kut za svoj prvijenac u dresu reprezentacije! Eksplodirao je Maksimir!

Hrvatska je povela u 70. minuti. Kramarić ja zabio za vodstvo Hrvatske! Modrić je lijepo okrenuo stranu i dao za Perišića koji je lijepo prebacio obranu, a na drugoj strani ‘naletio’ Sosa i pucao iz prve. Gordon je to obranio, ali odbio samo do Kramarića koji je glavom s par metara poslao loptu u mrežu. Treba se i naći na pravom mjestu. Krami je to 30. gol za reprezentaciju.

Exit mobile version