KAKVA UTAKMICA! U vaterpolo-ljepotici Hrvatska pobijedila Srbiju 12-11 i ušla u finale Svjetskog prvenstva u vaterpolu!

Idi na originalni članak

Veći dio utakmice Hrvatska je hvatala „vječiti“ gol zaostatka za suparničkom momčadi, no kada je jednom povela, četiri minute prije kraja utakmice, vodstvo više nije ispuštala!

Oglas

HRVATSKA – SRBIJA 12-11 (1-1, 4-4, 4-4, 3-2)

HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan, Fatović, Lončar 2, Joković 3 (2), Buljubašić, Vukičević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garcia

SRBIJA: G. Pjetlović, B. Mitrović; Mandić 1, Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pjetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 6, S. Mitrović 1

IGRAČ VIŠE: Hrvatska 8-11, Srbija 7-11

PETERCI: Hrvatska 1-1, Srbija –

SUCI: Rotsart (SAD) i Alexandrescu (Rumunjska)

U spektakularnoj vaterpolskoj predstavi i uz veličanstvenu igru “barakuda”, reprezentacija Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti nadvisila je reprezentaciju Srbije 12-11 (1-1, 4-4, 4-4, 3-2).

U finalu u subotu od 20.30 Hrvatska će igrati protiv domaćina Mađarske.

Hrvatska je veličanstvenu pobjedu izvojevala protiv moćne reprezentacije koja je aktualni svjetski, europski i olimpijski prvak u vaterpolu. Time je pobjeda još slađa i značajnija jer je nakon nekoliko gorkih poraza ova pomlađena Hrvatska dokazala da se može ravnopravno nositi s ekipom koju su neki nazvali i nepobjedivom.

Hrvatski vaterpolisti su upravo protiv najjačeg suparnika odigrali jednu od najboljih, ako ne i najbolju partiju još od finala Olimpijskih igara u Londonu 2012. kada je u finalu pregažena Italija.

Srbija je večeras imala fenomenalnog Andriju Prlainovića koji je zabio šest golova , ali Hrvatska je imala Sandra Suknu – najboljeg igrača svijeta.

Hrvatsku su sa po tri gola predvodili Maro Joković i Sandro Sukno, dok su dva gola postigli Luka Lončar, Andro Bušlje i Ante Vukičević. Andrija Prlainović zabio je šest golova za Srbiju, Duško Pjetlović je dodao dva, a Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Stefan Mitrović po jedan. Srpski kapetan Filip Filipović potpuno je zakazao i ostao bez pogotka.

Nakon dva teška poraza u finalima posljednjeg Svjetskog prvenstva u Kazanu prije dvije godine i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru lani, Hrvatska je protiv Srbije odigrala sjajnu utakmicu, uspjela zadržati rezultatski priključak u prve tri četvrtine, a u posljednjoj i povesti te zadržati to vodstvo.

Hrvatska je prvi put povela 4:51 minute prije kraja kada je mladi Vukičević pogodio s igračem više. Mandić je vrlo brzo poravnao na 11-11, da bi Joković točno tri minute prije kraja zabio s još jednim igračem više za 12-11.

Do kraja utakmice više nije bilo pogodaka, Hrvatska obrana na čelu s Markom Bijačom, koji je sakupio ukupno devet obrana, uspjela je sačuvati minimalnu prednost. Srbija je u prve tri četvrtine iskoristila sedam od osam situacija s brojčanom prednosti u bazenu, no u posljednjih osam minuta nije pogodila niti jednom iz tri pokušaja.

https://www.youtube.com/watch?v=HuAyvVjAWec

U finalu će Hrvatska u subotu od 20.30 sati igrati protiv domaćina Mađarske koja je u prvom polufinalu svladala Grčku sa 7-5 (2-1, 3-3, 1-0, 1-1).

Exit mobile version