TREĆA I ČETVRTA UTAKMICA

LIGA NACIJA Dalić objavio popis igrača za utakmice protiv Škotske i Poljske, vratio se Oršić

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatsku očekuju dvije utakmice u Ligi nacija

Oglas

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice protiv Škotske (12. listopada) i Poljske (15. listopada). Sa Škotima će Hrvatska igrati u Maksimiru, a protiv Poljaka u gostima, piše Net.hr.

To su treća i četvrta utakmica u Ligi nacija, nakon što su Vatreni u prve dvije izgubili od Portugala (2:1) i pobijedili Poljsku (1:0).

Na popisu se ponovno našao igrač turskog Trazbonspora Mislav Oršić, a pretpoziv je dobio igrač grčkog AEK-a Robert Ljubičić. Pretpoziv je dobio i Nikola Vlašić. U odnosu na prošlo okupljanje, s popisa je ispao golman Augsburga Nediljko Labrović, a umjesto njega je pozvan Ivica Ivušić iz grčkog Pafosa.

“Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu na to okupljanje nemamo novih ozljeda odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da s ovim igračima to možemo dobro kompenzirati kao što je to bio slučaj i u rujnu”, izjavio je Dalić pa progovorio o Oršiću.

“Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu, te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske. Svjesni smo da kroz ove dvije utakmice možemo napraviti značajan korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske”, prenosi njegovu izjavu stranica HNS-a.

Popis igrača:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Marco Pašalić, Nediljko Labrović, Toni Fruk, Robert Ljubičić, Dominik Prpić

Exit mobile version