SUPERSPORT HNL

Nogometaši Rijeke uzeli samo bod u Koprivnici. Fruk i Janković promašili najbolje prilike na susretu

Idi na originalni članak

U 52. minuti Smolčić je proigrao Petroviča u kaznenom prostoru domaćina, ovaj povratnom loptom tražio Jankovića čiji je udarac iz duela s 10-ak metara otišao visoko preko gola

Oglas

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 0:0

KOPRIVNICA – Stadion Ivan Kušek Apaš. Utakmica 9. kola Supersport HNL-a.

SL. BELUPO: Sušak, Bosec, Božić, Kovačić, Lučić, Agbekpornu (od 78′ Jelić Balta), Crepulja, Grgić (od 78′ Jagušić), Liber (od 70′ Čubelić), Dolček, Nestorovski (od 85′ Martinović)

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Majstorović, Radeljić, Devetak, Petrovič, Selahi (od 78′ Gojak), Pašalić (od 74′ Bogojević), Fruk, Janković (od 74′ Rukavina), Andrić (od 67′ Perica)

Nogometaši Rijeke remizirali su kod Slaven Belupa u 9. kolu SuperSport HNL-a u utakmici bez golova poslije koje će ostati tek jedan osvojeni bod na kraju prvog prvenstvenog kruga. Bijeli su u prvih devet kola ostvarili pet pobjeda i četiri remija, postigli 15 i primili tek jedan pogodak te prvu četvrtinu prvenstva zaključili s 19 bodova na kontu.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ishod je to siromašne i nesadržajne utakmice još od prvog poluvremena. Bez ritma, ideje, na kraju s ponekim uzbuđenjem tek u završnici prvog dijela. U 6. minuti Janković nije dobro zahvatio loptu koju je uputio Smolčić, u 18. je Devetak blokirao udarac Boseca s 20-ak metara, a u 27. Sušak odbio slobodni udarac Pašalića s 30-ak metara pa Smolčić pogodio vratnicu, a Zebec označio prekršaj.

U 33. minuti Zebec je sudio prekršaj u napadu baš u trenutku kada je Kovačić, nakon kornera, glavom poslao loptu iza Zlomislića. Najbolju priliku, i to dvije u istom napadu, Rijeka je imala u 42. minuti kada je Radeljić poslao dugu loptu iz zadnje linije, Janković propustio, a Fruk ostao sam ispred Sušaka koji mu je u stopostotnoj situaciji obranio oba pokušaja.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Do poluvremena opasan udarac imao je i Dolček, ali njegov pokušaj sa 16 metara obranio je dobro postavljeni Zlomislić.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila odlučnije, već u 47. minuti Andrić je jednu svijeću u domaćem kaznenom prostoru spustio za Petroviča koji je iz voleja, s 15-ak metara, pucao preko gola. U 52. minuti Smolčić je lijepo u kaznenom prostoru proigrao Petroviča koji je povratnom loptom tražio i pronašao Jankovića, no njegov je udarac otišao visoko preko gola.

Ipak, bilo je to jedino vrijedno spomena u nastavku, poneki pokušaj domaćina s distance (Crepulja, Dolček) i jedan Rijeke (Gojak) bili su sve u utakmici koja je završila najrealnijim rezultatom prema onome što su prikazale obje momčadi.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version