POBJEDA Dalić ponosan! ‘Nismo ovdje došli da bi samo prošli grupu’ Subašić: ‘Penali su lutrija’

Idi na originalni članak
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘Napravili smo još jedan korak i idemo dalje. Čeka nas Rusija’

Oglas

Hrvatska je u osmini finala svladala reprezentaciju Danske slobodnim udarcima te tako osigurala prolazak u četvrtinu finala svjetskog najtjecanja.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon dramatične je pobjede protiv Danske u osmini finala Svjetskog prvenstva koja je stigla boljim izvođenjem 11-eraca izjavio je kako je Hrvatska zaslužila sreću u samom raspletu.

“Kad smo promašili penal u 116. minuti znao sam da će biti teško dalje, ali i da ćemo probati sve da dođemo do pobjede. Hvala dragom Bogu da nam se sve vratilo, ovo je bilo teško za gledati, a kamoli igrati. Ovo je bila osmina finala, bila je teška utakmica, obje ekipe su igrale borbeno, bez velikog rizika, ali mi smo zasluženo pobijedili”, rekao je Dalić.

“Znao sam da ćemo probati sve, bilo je teško i za gledati, kamoli igrati. Bila je to jako velika borba. Znali smo da će to biti tvrda utakmica i nismo se u nekim trenucima baš najbolje snašli no pokazali smo karakter, izdržali, gurali i nitko od nas sretniji. Napravili smo još jedan korak i idemo dalje. Čeka nas Rusija”, rakao je izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice te dodao kako hrvatska reprezentacija na svjetsko prvenstvo nije došla samo da bi prošla skupinu već su došli pokazati da mogu puno dalje od toga.

Sljedeći suparnik Hrvatske bit će domaćin Rusija

“Danas ćemo se malo proveseliti, a onda već kreću pripreme za Rusiju. Nismo mi došli ovdje proći grupu nego zbog velikih stvari. Imali smo sreće, ali sreću treba i zavrijediti”, dodao je Dalić.

Heroj utakmice, Danijel Subašić, koji je obranio tri penala kazao je kako su penali lutrija koja je večeras bila na strani Hrvatske.

“Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija kao što uvijek ponavljamo, a večeras je ruka bila našoj strani. Drago mi je što sam pridonio svojoj reprezentaciji i donio veselje svom narodu”.

Vijesti.hr

Exit mobile version