POTRES U SVLAČIONICI Iz Škole nogometa NK Rijeka odlaze četiri trenera!

Idi na originalni članak

Ono o čemu se dulje vrijeme u kuloarima Kantride i drugih riječkih igrališta govorilo i špekuliralo, dobilo je potvrdu najnovijim potezima uprave riječkog prvoligaša – na Kantridi nisu zadovoljni radom u njihovoj Školi nogometa odnosno omladinskim pogonima, i došlo je vrijeme za radikalne rezove!

Oglas

Naime, prema posljednjim informacijama s Kantride, klub nije produžio ugovore treneru juniora Danijelu Šariću, kadeta Elvisu Brajkoviću, pionira Tomislavu Čizmareviću i kondicijskom treneru Mariju Jovanoviću.

– Nekim trenerima su istekli ugovori, a na njihova mjesta angažirat ćemo drugačiji profil trenera iz nekih drugih sredina – komentirao je ovakav potez sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.

Voditelj Škole nogometa HNK Rijeka Predrag Stilinović zadržao je svoju poziciju i ući će u četrvtu godinu rada na toj funkciji, no sigurno je da su i pred njega stavljeni neki novi zahtjevi jer uprava kluba na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem – i to nije nikakva tajna – već je dulje vrijeme nezadovoljna činjenicom da je riječki igrački bazen unatrag više godina u prvoligašku ekipu izbacio tej jednog „pravog“ igrača (Močinić). Pogotovo je to bolno u svjetlu činjenice da riječki prvoligaš svojem omladinskom pogonu nudi sve uvjete i pogodnosti kakvima se malo koji drugi klub u Hrvatskoj može pohvaliti.

– Smatramo da u školu treba dovesti trenere specijaliste za rad s mlađim uzrasnim kategorijama. U tom cilju u kontaktu smo s trenerima iz drugih zemalja i drugih sredina. Nitko nije smijenjen, mi smo zadovoljni radom škole u posljednje dvije sezone i velikim pomacima koji su napravljeni. Nekim trenerima su istekli ugovori, a na njihova mjesta angažirat ćemo drugačiji profil trenera iz nekih drugih sredina – pojasnio je za Novi list Srećko Juričić odluku da se ne produže ugovori četvorici trenera.

– Završio je jedan ciklus tijekom kojega smo ostvarili vrlo dobre rezultate. Ti treneri su u tom razdoblju pokazali i svoju ambiciju i svoju kvalitetu te time ostvarili određene rezultate. Mi smo u principu zadovoljni s njima i ne gledamo na njihov rad u klubu na negativan način. Na inicijativu predsjednika pokušavamo napraviti jedan korak naprijed, odnosno angažirati trenere iz Italije ili specijaliste za rad u omladinskim pogonima kao što je doveden Ivica Kulešević iz Osijeka u našu drugu momčad. Klub vodi razgovore s trenerima s kojima se nisu produžili ugovori, kako bi se iskoristili u nekim drugim klupskim projektima… Ovi treneri koji su radili u klubu su kvalitetni, ali se procijenilo da su treneri natjecatelji, kojima je ambicija raditi u seniorskom nogometu i koji se na neki način odmiču od omladinskog pogona, ali koji se imaju priliku pokazati i vratiti na Kantridu kroz seniorski nogomet. Želim reći da nitko nije smijenjen, već jednostavno želimo angažirati drugačije trenere s drugačijim znanjima – kazao je Stilinović za NL.

No ove izjave slaba su utjeha za trenere kojima nije produljen ugovor, a iz nekih kipti nezadovoljstvo.
Jako je razočaran i Elvis Brajković, sada već bivši trener kadeta Rijeke, koji kaže kako je očekivao da će i dalje biti mjesta za njega zbog njegova dvogodišnjeg mandata provedenog u školi nogometa i u drugoj momčadi. „Svi moji planovi bili su vezani uz »Rijeku«. Mislim da sam svojim radom, ponašanjem i zalaganjem bio primjer djeci, ali odgovornim klupskim ljudima dao za pravo da budu zadovoljni s mojim radom. Očito da u klubu to nisu tako ocijenili…“, kao0 da svojim riječima Brajković govori uime svih „otpisanih“ trenera.

Exit mobile version