JADRANSKI DERBI

Galerija |RIJEKA – HAJDUK 0:1 Bijeli nisu iskoristili svoje velike prilike, Hajduk zabio iz polušanse

Idi na originalni članak

Rijeka, barem je to dojam nakon prvog poluvremena, nije zaslužila izgubiti utakmicu. Kakve je prilike imao Obregon…

Oglas

RIJEKA – HAJDUK 0:1 (0:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 11. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Gledatelja: 5844.

Strijelci: 0:1 Awaziem (51)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Krešić, Galešić – Grgić, Hodža, D. Pavlović, Lunetta – Frigan, Ampem – Obregon

HAJDUK: L. Kalinić – Mikanović, Awaziem, Elez, Melnjak – Kalik, Fossati, Krovinović – Mlakar, Livaja, Biuk

Gol odluke postignut je u 51. minuti. Gosti su izveli slobodan udarac s nekih 23-25 metara po sredini Labrovićevih vrata. Livajin udarac završio je u živom zidu, lopta se odbila do igrača Hajduka. Uslijedio je ubačaj u gužvu pred gol Rijeke, Awaziem je bio najkoncentriraniji i poentirao u malu mrežicu.

Najbolje prilike za gol Rijeka je imala u prvom poluvremenu. U 12. minuti Grgić je oštro ubacio u pet metara, Obregon je uspio stići do lopte prije Kalinića no golman Hajduka je uspio blokirati loptu upućenu od napadača bijelih.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Tri minuta kasnije na suprotnoj strani je pucao Krovinović, ali je njegov udarac u bliži kut zaustavio Labrović. U 28. minuti ponovo je pucao Krovinović sa 25 metara, no lopta je išla ravno u Labrovića.

U 43. minuti gosti su imali odličnu priliku, Krovinović je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, na drugoj stativi je Awaziem ostao sam, ali je njegov udarac zaustavio Labrović.

Na samom isteku prvog poluvremena Prince je pronašao Grgića na drugoj vratnici, uslijedila je lopta za Hodžu koji ju nije najbolje zahvatio ali je lopta došla do Obregona koji ju je skrenuo petom. Nažalost navijača i simpatizera Rijeke, lopta je prošla tik pored vratnice i nemoćnog Kalinića!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Hajduk je poveo u 51. minuti, a pogodak je postigao Awaziem. Nigerijski branič najbolje se snašao nakon gužve u kaznenom prostoru Rijeke pogodivši za vodstvo.

U 65. minuti gosti su bili korak do drugog gola, Krovinović je oštro ubacio s lijeve strane, a ispred Mlakara je Prince Ampem očistio.

Rijeka je teško dolazila do prilike, u 80. minuti je iz daljine pucao 17-godišnji Gajzler koji je tek ušao u igru. U samoj završnici domaćin je pritiskao, pokušali su Gajzer i Frigan, ali bez učinka.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Talijanski stručnjak Serse Cosmi i dalje čeka na svoju prvu pobjedu na klupi Rijeke. U dosadašnja četiri ogleda osvojio je svega jedan bod uz gol razliku 0-6.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 31 bodom, Hajduk je drugi sa 20 bodova i susretom manje, a treći Osijek sa 18 bodova. Rijeka je ostala na devetoj poziciji sa šest bodova, jednim bodom više od “fenjeraša” Gorice.

Standings provided by SofaScore

Exit mobile version