SUPERSPORT HNL

Rijeka rutinski pobijedila Šibenik i vratila se na prvo mjesto SHNL-a. Fruk i Andrić zabili majstorske golove!

Idi na originalni članak

Bijeli su poveli već u drugoj minuti susreta nakon kornera i sjajne kombinacije Pašalića i Fruka koju je potonji okončao majstorijom

Oglas

RIJEKA – ŠIBENIK 3:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 7. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Gledatelja: 4431.

Strijelci: 1:0 Fruk (2), 2:0 Andrić (19), 3:0 Galešić (81)

RIJEKA: Zlomislić – Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak, Petrovič (od 82′ Selahi), Pašalić (od 82′ Djouahra), Rukavina (od 46′ Gojak) Fruk (od 84′ Ilinković), Janković, Andrić (od 69′ Perica)

ŠIBENIK: Đaković – Punčec (od 82′ Kulušić), Agyemang, Perić, Žuta, Bakić, Vasilj (od 61′ Delić), Kolega (od 46′ Majić), Kavelj (od 82′ Prekodravac), Božić, Torres (od 71′ Laća)

Nogometaši Rijeke vratili su se na prvo mjesto SHNL-a zahvaljujući boljo jrazlici pogodaka u odnosu na splitski Hajduk dok Dinamo, koji je upao u strahovitu krizu igre i rezultata, drži treću poziciju.

Rijeka je suvereno otvorila susret sa željom da odmah pokaže kako je Rujevica neosvojiva tvrđava za bilo koju momčad – pa tako i Šibenik koji je pomalo iznenađujuće uspješno startao u prvenstvu u svojoj povratničkoj sezoni u najviši razred hrvatskog klupskog nogometa.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je povela već u drugoj minuti susreta. Bio je to sjajan pogodak Tonija Fruka. Fruk je kratko izveo korner do Pašalića, ovaj mu je vratio loptu pa je Fruk s ruba kaznenog prostora iskosa s lijeve strane sjajno pogodio suprotni gornji kut nemoćnog Đakovića.

Bijeli su svoje vodstvo povećali u 10. minuti. Bila je to prekrasna akcija Rijeke na desnoj strani gdje su Smolčić i Pašalić napravili višak. Smolčić je oštro ubacio na vrh peterca a Andrić pravovremeno natrčao i glavom zakucao loptu u mrežu. Sudeći prema svemu viđenom na početku susreta, krajnji ishod utakmice je već u tom trenutku bio izvjestan.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Konačan rezultat utakmice postavio je Niko Galešić u 81. minuti. Pašalić se zabio u kazneni prostor Šibenika i povratnom loptom pronašao Galešića koji je postavio nogu i sigurno poentirao.

Tijek utakmice

Bila je to od prve minute potpuno jednosmjerna utakmica koju su Bijeli još jednom rutinirano priveli kraju i nastavili uspješan prvenstveni niz. Uz to, prekrasan pogodak postigao je Fruk, prvenstveni prvijenac zabio je Andrić, sjajnu igru u zadnjoj liniji pogotkom je okrunio Galešić kao i Smolčić asistencijom, dok je Pašalić dva puta bio dodavač za pogodak… Uz lepršavu napadačku igru i puno udaraca prema suparničkom golu, bio je ovo trijumf kao najbolja najava nadolazećeg Jadranskog derbija.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je sjajno otvorila utakmicu i iz prvog napada izborila udarac iz kuta. Fruk je u 2. minuti kratko odigrao za Pašalića, ovaj mu vratio loptu i nakon driblinga uslijedio je oštar i precizan udarac u suprotni kut nemoćnog Đakovića – 1:0.

Sjajan pogodak Fruka pokrenuo je Rijeku koja je lako odgovarala na visoki pritisak pokretljivih Šibenćana i često dolazila u situacije za udarac. U 10. minuti Janković je pucao s 25. metara, ali nije bio precizan, u 12. je Pašalić potegao sa slične udaljenosti i sličnog ishoda, dok je u 15. Pašalić namjestio lijepu situaciju za udarac Fruku čiji je projektil sa 16 metara otišao tik preko vratnice.

Inicijativa Rijeke na naplatu je došla u 19. minuti. Sada su Smolčić i Pašalić lijepo kombinirali na desnoj strani prije ubačaja našeg desnog braniča koji je na vrhu peterca pronašao glavu Andrića koji je rutinski poentirao – 2:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Šibenik se pokazao u 24. i 37. minuti kada je najprije Zlomislić lijepo obranio udarac Vasilja s ruba kaznenog prostora, pa ispratio slobodni udarac Zute koji je otišao zamalo pored gola.

Ipak, završnica prvog poluvremena pripala je Rijeci koja je imala još dvije odlične situacije. Najprije je u 39. minutu Đaković lijepom reakcijom odbio u korner pokušaj Fruka iz slobodnog udarca s 26-27 metara, da bi upravo iz tog kornera Rijeka još jednom odigrala sjajnu akciju koja je završila udarcem Jankovića sa 16 metara koji je bio zamalo neprecizan.

Fruk je bio blizu pogotka i u prvim sekundama drugog poluvremena, ali njegov udarac s 20-ak metara bio je zamalo neprecizan, a u 50. minuti na isti način uzvratio je Majić, koji je iskosa s desne strane pogodio vratnicu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon toga sve je ponovo bilo u znaku Rijeke.

U 53. minuti Pašalić je, nakon duplog pasa s Frukom, iskosa pucao u bliži kut ali je Đaković odbio u korner. U 57. minuti Janković je pucao iskosa s lijeve strane, ali Đaković je efektnom paradom odbio njegov pokušaj, dok u 61. minuti u nastavku akcije nakon udarca iz kuta Pašalić je povratnom loptom tražio Smolčića koji se ubacio iz drugog plana, ali nije uspio usmjeriti loptu u okvir gola. Gotovo identična situacija se dogodila u 81. minuti samo ovaj put Pašalić je povratnom loptom pronašao Galešića koji je sa sedam metara pogodio iza Đakovića – 3:0.

Galešić je zaključio priču protiv Šibenika, a Rijeka uvjerljivom pobjedom najavila utakmicu protiv Hajduka iduće nedjelje od 20 sati na stadionu HNK Rijeka.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version