MITROVIĆ ODLAZI, SPAHIĆ DOLAZI? Rijekin obrambeni „zid“ ispred Prskala trebao bi ostati jednako čvrst

Idi na originalni članak

Kako je i najavljivala tjednima, Uprava HNK Rijeka nije mogla ostati imuna na „nemoralnu ponudu“ za kupnju najtraženijeg igrača

Oglas

Kako sada stvari stoje, transfer Mateja Mitrovića, stožernog igrača obrane riječkog pvoligaša i hrvatskog reprezentativca u turski Bešiktaš gotova je stvar. Svota koja se spominje kao naknada Rijeci za usluge mladog igrača kreće se oko četiri milijuna eura, čime Mitrović nakon Andreja Kramarića (10 milijuna eura!) postaje najbolja “prodaja” Rijeke ikada, a igrač bi u uglednom turskom prvoligašu zarađivao oko milijun i pol eura godišnje – kroz sljedeće četiri godine.

Čini se da su u HNK Rijeci bili pripravni na ovakav razvoj događaja jer se tjednima traže nova rješenja na stoperskim pozicijama.

Prema nekim izvorima, najbliži tome da popuni „rupu“ u riječkim redovima odlaskom Mitrovića je (pomalo kontroverzni) iskusni bosanskohercegovački reprezentativac Emir Spahić (36) koji je prije 24 sata raskinuo ugovor s uglednim bundesligašem HSV-om.

Spahić je nesumnjivo iskusan igrač s nebrojeno prvenstvenih i reprezentativnih utakmica u nogama. Iskusio je travnjake hrvatske (Duborvnik, Zagreb) ruske, francuske, španjolske, njemačke… lige, no isto tako to je igrač poznat po svom burnom temperamentu koji „ne oprašta“ suparniku, ali time često našteti i svojim suigračima.

Kao slobodan igrač Spahić Rijeku ne bi trebao stajati neke „sulude“ svote kuna odnosno eura, i time bi se nastavila javno proklamirana politika predsjednika Uprave HNK Rijeka Damira Miškovića i njegova stručnog stožera „kupi jeftino, prodaj skupo, pa opet kupi jeftino“.

Pa možda ostane i barem nešto novaca za temelje budućeg novog stadiona Kantrida?!

Najteže će svoj “kruh” ponovno zarađivati Matjaž Kek koji po tko zna koji put u kratko vrijeme od novopridošlih igrača mora stvoriti dobro uigrane i podmazane kotačiće bijelog stroja…

https://www.youtube.com/watch?v=y0WjFlugYiM

Exit mobile version