NOGOMETNA SUBOTA: Nogometaši Rijeke dočekuju Lokomotivu, Bišćan želi nastaviti niz

Idi na originalni članak
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u subotu (Stadion HNK Rijeka, 15 sati) dočekuju Lokomotivu u utakmici 17. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Oglas

Rijeka i Lokomotiva odigrat će tako drugu utakmicu unutar četiri dana nakon što su riječki nogometaši u utorak slavili u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Rijeka u prvenstvenu ima impresivan niz od devet pobjeda protiv Lokomotive, cilj je novim slavljem zaključiti 2018. godinu na Rujevici.

– Bit će jako zahtjevna utakmica što smo se mogli uvjeriti već ovog tjedna. Lokomotiva je ispred nas na tablici, igrala je jako dobro dosad i postizala dobre rezultate. Morat ćemo biti bolji nego u utorak ako želimo upisati tri boda. Prilika je da pred svojim navijačima nastavimo pozitivan niz i da polusezonu na najbolji način privedemo kraju, ustvrdio je Igor Bišćan, trener Rijeke.

Momčilo Raspopović odigrao je 90 minuta u utorak u pobjedi Rijeke u Kupu.

– Dolazi nam poznat protivnik, imali smo priliku igrati u Kupu i vidjeti dobre i loše strane. nadam se istom ishodu na Rujevici kao i u Kupu u Zagrebu, ustvrdio je Raspopović.

Bjeli u potrazi za desetom domaćom ligaškom pobjedom

Ogled u subotu bit će borba za drugo mjesto s obzirom na to da ekipe dijele tu poziciju s 30 osvojenih bodova, te drugi međusobni ogled u nekoliko dana nakon što je Rijeka slavila u utorak protiv lokosa u četvrtfinalu Kupu Hrvatske.

Rijeka i Lokomotiva dosad su odigrali 35 utakmica, Rijeka je slavila u 21 ogledu, Lokomotiva u devet, dok je pet utakmica okončano remijem. Zanimljiv je podatak da je Rijeka u Kupu slavila u svih pet ogleda.

Lokomotiva je ujedno upisala pobjede u zadnja dva prvenstvena ogleda, koja su odigrana u Kranjčevićevoj, dok Rijeka u prvenstvu ima nevjerojatan niz od devet pobjeda na domaćem travnjaku protiv lokosa. U tom periodu Rijeka ima gol razliku 27:6.

Lokomotiva je jedinu pobjedu u Rijeci upisala 20. travnja 2013. godine kada je slavila 3:1 na Kantridi. Koliko je vremena prošlo od te utakmice svjedoči i podatak da su u Lokomotivi tada igrali Andrej Kramarić, Mate Maleš i Marko Pjaca.

U zadnjem ogledu na Rujevici u prvenstvu Rijeka je slavila 3:1 uz golove Hebera, Čolaka i Kvržića.

Najviše nastupa u međusobnim ogledima ima Karlo Bručić (14) ispred Ivana Močinića i Marija Muse koji su igrali u 13 ogleda. Najbolji strijelac je Andrej Kramarić sa sedam golova ispred Anasa Sharbinija koji je postigao jedan manje.

Exit mobile version