SPEKTAKL NA GROBNIKU

Spektakl na Automotodromu Grobnik! Euro Nascar od petka do nedjelje predstavlja 27 timova iz 19 zemalja

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Nakon prošlogodišnjeg premijernog izdanja Nascar GP Croatia, Automotodrom Grobnik od 17. do 19. rujna po drugi će puta ugostiti jednu od najatraktivnijih utrka u svjetskom automobilističkom kalendaru.

Oglas

“Nije samo ovdje Euro Nascar, nego nam je tu i Peroni DSG TCR Europe, dva sata Endurance utrka i Twingo kup. Naravno, u centru pozornosti je Euro Nascar koji ove godine broji 27 timova i sudionika iz preko 19 zemalja.”, otkriva Robert Žiković, predsjednik Uprave Automotodroma Grobnik za Kanal RI.

Nascarov tim prepoznao je trud organizatora kao i prirodne ljepote Kvarnera te odlučio da se u idućih pet godina ova utrka održava na grobničkoj pisti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: BORIS MIOČIĆ
Snimatelj: MLADEN SRIĆA
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Prošle smo godine otkrili Grobnik, a ove želimo postaviti temelje za duži period. Želimo utrku koja će otvoriti priliku mnogim mladim vozačima, uključujući, naravno, i one hrvatske”, kaže Jerome Galpin, predsjednik NASCAR Whelen Euro Series.

Gledatelji koji se ovoga vikenda zateknu na Grobniku, uživat će u automobilima iznimnih tehničkih performansi.

“Auti od preko 450 konjskih snaga, bez ikakve elektronike, postižu jako velike brzine, i to je onaj, kako bi rekli Amerikanci, “pure racing”.”, kaže Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Unatoč pandemiji koronavirusa, tijekom ove godine u Hrvatskoj su organizirana čak 34 auto-moto natjecanja.

“Mislim da WRC u četvrtom mjesecu i Nascar sada, da su to krune automoto sporta, i zato sam sretan da je ova suradnja s Nascarom i cijelim njihovim timom kao i Automotodromom Grobnik da traje, i da je ovo sad jedan korak ipak naprijed.”, zadovoljan je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

U prostoru parka vozača planiran je zabavni gastro kutak, u kojem će posjetitelji, oni s valjanom covid potvrdom, moći pratiti utrke putem video zida, donosi Kanal RI.

Exit mobile version