BESPRAVNA GRADNJA

Apel za pomoć samohranoj majci iz Umaga: Ena Sinčić ostala bez skromne kućice koju će otplaćivati još 30 godina!

Idi na originalni članak
Foto: Facebook /Rino Sinčić

Samohrana majka iz Umaga traži pomoć jer je ostala bez krova nad glavom. Država je naredila rušenje zbog bespravne gradnje. Majka priznaje da nije sve bilo prema zakonu, ali čudi se kako su institucije brze – samo kada je ‘mali čovjek’ u pitanju.

Oglas

Rino Sinčić, brat Ene Sinčić iz Umaga, uputio je javni apel za pomoć nakon što je njegova sestra, samohrana majka dvoje malodobne djece, ostala bez jedinog doma. Ena je morala srušiti kuću koju je uredila na darovanom objektu, jer je prema građevinskom inspektoratu nadmašila dozvoljene gabarite prilikom sanacije. Iako je uzela kredit koji i dalje otplaćuje, kuća više ne postoji, a ona i djeca sada žive u jednoj sobi kod njezinog oca.

“Zatvorila sam terasu koju nisam smjela zatvoriti i neki gabarit sam prekršila i po rješenju od državnog inspektorata ono glasi da nisam smjela nikakvu rekonstrukciju raditi međutim ja to nisam znala niti me itko obavijesti i upozorio na to”, objasnila je.

Trenutno je u teškoj financijskoj situaciji i moli za pomoć. Ena je pokušala pronaći privremeni smještaj uz pomoć nadležnih institucija, ali nije dobila pozitivan odgovor.

Donacije za Enu moguće su putem sljedećeg računa:

IBAN: HR34 2402 0063 2074 2537 5
Primatelj: Ena Sinčić, Bujska ulica 8a, Umag
Banka: ERSTE BANK
Opis plaćanja: Donacija za Enu

Također, za one koji su u mogućnosti pomoći, donacije se prikupljaju i u American baru u Umagu.

Svaka pomoć, bilo financijska ili dijeljenjem ove priče, mnogo znači za Enu i njezinu djecu u ovim teškim trenucima.

Exit mobile version