BUTKOVIĆ: ‘Zbog gužvi na Uskrs moguće su smjene u HAC-u. Ne znam tko je kriv, ali saznat ću’

Idi na originalni članak

Oleg Butković rekao je da su zbog uskrsnih gužvi moguće smjene u HAC-u te da će saznati tko je za to odgovoran

Oglas

Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, osvrnuo se na uskrsne gužve koje su nastale zbog radova kod tunela Sv. Rok u smjeru Zagreba.

Rekao je da su zbog toga moguće smjene u Hrvatskim autocestama te da će saznati tko je za sve odgovoran.

“Znam za incident. Ne znam tko je kriv, ali saznat ću. Uvest ću reda. Moguće su i smjene, pa čak i u upravi”, rekao je Butković.

Mort oko šahta bi se osušio u roku od 24 sata, a ne da nam treba pet, šest dana kao da živimo na početku 20. stoljeća

“Krivi su oni koji rade na održavanje autocesta. Uprava će pokrenuti postupke protiv ljudi koji su odgovorni u sustavu održavanja jer su utvrđene nepravilnosti. Ne mogu prihvatiti činjenicu da nemamo alternativne načine preusmjeravanja prometa , da se uprava HAC-a za to nije pobrinula na vrijeme”, dodao je ministar.

Kaže i kako ne može prihvatiti činjenicu da se ne koristi brzovezujući mort, za što također imaju mogućnost, a nije proveden natječaj.

“Mort oko šahta bi se osušio u roku od 24 sata. A ne da nam treba pet, šest dana, kao da živimo na početku 20. stoljeća”, prokomentirao je Butković.

Dotaknuo se i problema oko brze ceste od Solina prema Omišu koja je godinama na čekanju.

“Treba godinu i pol dana za završetak dokumentacije. Ta cesta je prioritet prioriteta, financirat će se sredstvima Europske unije”, rekao je Butković.

Osvrnuo se i na prozivke Ivana Kovačića, gradonačelnika Omiša, o tome da su u HAC-u nesposobni.

“Moj dobar poznanik Kovačić će biti najzadovoljniji novim odlukama, ići ćemo na kavu pa ću ga informirati”, rekao je ministar.
Ivona Hemen

Exit mobile version