VREMENSKE (NE)PRILIKE

DHMZ: Stiže nam nevrijeme! Upalili se meteoalarmi za cijelu Hrvatsku

Idi na originalni članak
27.7.2022.., Rijeka - Nestabilno vrijeme iznad Rijeke. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Oglas

Na području Velebitskog kanala upaljeno je narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Puhat će jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra mogu biti od 65 do 100 km/h, piše Net.hr.

Vrijeme je još uvijek promjenjivo oblačno. Kako u svojoj prognozi navodi Državni hidrometeorološki zavod, očekuje nas miješanje sunčanih razdoblja, mjestimičnih kiša i pljuskova s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženi. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 °C. U gorju nešto niža, a u Dalmaciji 31 °C.

DHMZ je upalio žuta upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku, što znači da je u tim regijama vrijeme potencijalno opasno. Zazelenila se jedino Dubrovačka regija za koju nije izdano ni jedno upozorenje. S druge strane, na području Velebitskog kanala upaljeno je narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Puhat će jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra mogu biti od 65 do 100 km/h.

Nešto prije 14 sati u Zagreb je stigla kiša. Kratki pljusak spustio se iznenada.

Foto: DHMZ

RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić najavio je da nas i u srijedu čekaju prilično nestabilne vremenske na kopnu. Srećom, već u četvrtak slijedi postupno razvedravanje. Slično vrijedi i za more, gdje se od četvrtka očekuje obilje sunca. Temperatura za vikend bit će i veća od 30 stupnjeva, piše piše Net.hr.

Exit mobile version