U ZAGREBU

Elon Musk doveo Tesla Cybertruck u Hrvatsku, evo gdje ga možete razgledati!

Idi na originalni članak

Tesla Cybertruck, inovativni električni pick-up futurističkog dizajna, stigao je u utorak u Hrvatsku i bit će izložen u Tesla centru u Zagrebu do 28. rujna. Cybertruck je već neko vrijeme prisutan na američkom tržištu, no još uvijek nema službenih informacija o njegovoj prodaji u Europi.

Oglas

Elon Musk prvi je put predstavio ovaj tri tone težak pick-up u prosincu prošle godine. Unatoč specifičnom dizajnu i težini, Cybertruck je brzo privukao pažnju te je stiglo milijun rezervacija. Njegove dimenzije su impresivne – dugačak je 5683 mm, širok 2201 mm (sa sklopljenim retrovizorima) te visok 1791 mm. Pick-up se ističe 20-colnim kotačima, adaptivnim zračnim ovjesom s hodom od 30,5 cm, dok je udaljenost od tla u “načinu rada za izvlačenje” čak 43,3 cm. Dva snažnija modela imaju mogućnost vuče prikolica mase do 4990 kg.

Musk je tijekom predstavljanja usporedio Cybertruck s modelima iz popularnih filmova, navodeći kako podsjeća na vozila iz “Blade Runnera” i “Špijun koji me volio”. Temeljni model prodaje se po cijeni od 60.990 dolara, dok najskuplja verzija stoji oko 100.000 dolara.

Međutim, europski propisi trenutno onemogućuju prodaju ovog modela na Starom kontinentu. Europska regulativa zahtijeva zaobljene rubove na vanjskim dijelovima vozila, a Cybertruckov dizajn s nehrđajućim čelikom ne može zadovoljiti taj zahtjev zbog čvrstoće materijala. Također, najteži model ovog pick-upa premašuje 3100 kilograma, što ga čini preteškim za vožnju s običnom B kategorijom vozačke dozvole u Europi.

Elon Musk najavio je redizajn Cybertrucka kako bi zadovoljio europske standarde i omogućio prodaju na ovom tržištu.

Exit mobile version