NEOBIČAN PROSVJED

Galerija |FOTO: Njemački liječnici goli jer im nedostaje zaštitne opreme u borbi s koronavirusom

Idi na originalni članak

Njemački dokori frustrirani su nedostatkom opreme

Oglas

VIDEO DANA:

Njemački liječnici na neobičan su način odlučili skrenuti pozornost na problem nedostatka zaštitne opreme. Na web stranici www.blankebedenken.org/ objavljuju svoje obnažene fotografije čime upozoriti na uvjete rada i potrebu za zaštitnom opremom za one na prvoj liniji obrane usred pandemije koronavirusa.

Nedostatak opreme

Web stranica “Blanke Bedenken” prikazuje fotografije golih ljudi, od kojih su neki djelomično pokriveni medicinskom opremom, papirom i drugim rekvizitima, uključujući stetoskope, anatomske kosture, pa čak i toaletne role.

“Mi smo vaši liječnici opće prakse. Da bismo se mogli sigurno ophoditi s nama, potrebna nam je zaštitna oprema. Kad nam ponestane malo toga što imamo, izgledamo ovako”, kažu organizatori u izjavi na svojoj web stranici.

Dok se pandemija koronavirusa širi svijetom, zdravstveni radnici na prvom liniji borbe protiv COVID-19 u zemljama širom svijeta upozorili su na nedostatak osobne zaštitne opreme.

“Naučila sam šivati rane, zar bi sada trebala znati šivati maske”, piše na transparentu koji je nosila jedna liječnica.

Liječnike je na ‘goli’ prosvjed inspirirao Alain Colombie, francuski liječnik koji je prošli mjesec objavio svoju nagu fotografiju iz istih razloga.

“Svi smo ranjivi. Medicinskoj praksi je potrebna veća podrška politike”, dodala je skupina Blanke Bedenken.

Povećanja potražnja

“Zbog brzog porasta zaraze Covid-19 širom svijeta, povećala se potražnja za medicinskim potrepštinama, poput rukavica, maski za disanje, zaštitne odjeće i ventilatora. To je dovelo do nestašice u isporuci širom svijeta”, izjavio je za CNN glasnogovornik njemačkog Federalnog ministarstva zdravstva.

“U suradnji s njemačkim pružateljem logistike, Federalno ministarstvo zdravstva organizira raspodjelu sanitetskog materijala Udruženju liječnika obveznog zdravstvenog osiguranja i saveznim državama. Krajem prošlog tjedna, Federalno ministarstvo zdravstva podijelilo je oko 133 milijuna zaštitne maske “, dodao je glasnogovornik.

U ponedjeljak je Njemačka primila pošiljku od 10 milijuna maski za lice iz Kine, a očekuje se da će dva daljnja leta isporučiti još 15 milijuna zaštitnih maski jer je nošenje maski postalo obvezno u mnogim javnim prostorima širom zemlje.

Exit mobile version