HAK: Gužve prema moru, kod naplate Karlovac na A1 kolona od 5 do 7 kilometara

Idi na originalni članak

Zbog vrlo gustog prometa otežano se i u koloni vozi na autocesti A1 izmežu Zagreba i Karlovca, a zatim sve do čvora Bosiljevo 2, a tako je i prije čvora Maslenica u smjeru Splita.

Oglas

Uz česte zastoje vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8) između Splita i Makarske, na prilazima turističkim središtima, na riječkoj obilaznici, na prilazima Krčkom mostu, te na Istarskom ipsilonu.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:
na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplatnim postajama Lučko kolona je oko 5 km, a iz smjera Buzina oko 3 km;
na naplati Lučko na izlasku s autoceste A1 prema Zagrebu, kolona je oko 5 km;
na sjevernom portalu tunela Sveti Ilija u smjeru mora kolona vozila duga je oko 1,5 km (čekanje do 20 minuta);
na A7 na naplati Rupa u smjeru Zagreba kolona 2 km, a u smjeru GP Rupa kolona je 1 km;
na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku iz zemlje kolona je oko 3 km;
zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka 4 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon, na tunelu Učka u smjeru Rijeke kolona je 1 km.
Na A1 na naplati Demerje na izlasku iz Zagreba, kod vršnih opterećenja cestarina Će se moći platiti i gotovinom, osim ENC-om, te kreditnim i debitnim karticama kao obično.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14,00 sati, a bit će i u nedjelju od 12,00 do 23,00 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Tekst zabrane možete naći na internetskim stranicama HAK-a (http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/).

Exit mobile version