HNK RIJEKA Veliki gubitak: Goran Brajković je bio plemeniti igrač sredine terena

Idi na originalni članak

HNK Rijeka je povodom tragične pogibije svog nekadašnjeg istaknutog prvotimca Gorana Brajkovića javnosti putem svojih mrežnih stranica uputila priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Oglas

“S velikom tugom javljamo vijest da je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro oko pet sati u Matuljima poginuo Goran Brajković, nekadašnji igrač HNK Rijeka i hrvatski reprezentativac.

Goran Brajković bio je dio jedne od najuspješnijih generacija HNK Rijeka koja je u sezoni 1998./1999. bila na korak od osvajanja naslova prvaka pod vodstvom Nenada Gračana i koja je sezonu kasnije igrala kvalifikacije za Ligu Prvaka.

Prvu utakmicu za Rijeku odigrao je 31. kolovoza 1998. u prvom kolu prvenstva protiv Cibalije kada je zamijenio Barnabasa Stzipanovicsa. Te sezone skupio je još 25 nastupa, a ukupno je za Rijeku odigrao čak 150 utakmica, od toga čak 131 u HNL-u. Postigao je 13 golova.

Brajković je bio plemeniti igrač sredine terena, njegove lopte s očima oduševljavale su navijače na Kantridi. Bio je nogometaš od kojega su počinjale akcije, precizna dodavanja, još preciznijeg udarca, odličan u izvođenju slobodnih udarca. Zbog njegovog talenta i beskompromisnog pristupa i publika ga je često nagrađivala pljeskom.

Nakon 2003. iz Rijeke odlazi u kijevski Arsenal, a zatim je igrao za Pomorac, te u Sloveniji, Islandu, Albaniji i Grčkoj da bi karijeru zavšio igrajući do nedavno za NK Opatiju. Bio je stalni član mlade reprezentacije Hrvatske, a imao je dva nastupa za A selekciju kod izbornika Mirka Jozića na turneji u Južnoj Koreji u studenom 2001.”

(hnk rijeka)

Exit mobile version