HRVATSKO-SRBIJANSKI DOGOVOR: Migranti će se izravno iz Šida vlakovima prevoziti do zimskog tranzitnog centra u Slavonskom Brodu

Idi na originalni članak

Po završetku gradnje zimskog tranzitnog centra u Slavonskom Brodu migranti više neće u Hrvatsku ulaziti preko Bapske već će se hrvatskim vlakovima izravno iz Šida prevoziti do Slavonskog Broda, dogovoreno je na današnjem susretu hrvatskog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i srbijanskog ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Oglas

Također je dogovoreno kako će se registracija migranata koja se obavi u Srbiji koristiti i kao “ulaznica” za njihov prolazak kroz Hrvatsku te je postignuta suglasnost oko većeg angažmana srbijanskih policajaca na Berkasovu kako bi se smanjio pritisak izbjeglica na susjednu Bapsku.

– Izbjeglice će doći i proći, a susjedi ostaju zauvijek jedni pored drugih. Možemo se ne slagati, ali moramo se dogovarati kako bismo rješavali određene probleme – kazao je nakon susreta srbijanski ministar Nebojša Stefanović, dok je Ostojić ponovio da se problem migranata mora rješavati na njegovom izvoru, u Grčkoj, koja mora početi poštivati određena pravila.

Exit mobile version