U ZAGREBU

Ispovijest majke djeteta koje ide u razred s problematičnim učenikom koji je već promijenio dvije škole: ‘Seksualno uznemirava djecu…’

Idi na originalni članak

Riječ je o učeniku o kojem je ranije pisano zbog fizičkog nasilja, maltretiranja i seksualnog uznemiravanja svojih kolega iz razreda. Zbog toga je promijenio već dvije škole, a sada je stigao u treću

Oglas

Roditelji jedne škole u Novom Zagrebu od jutra su na nogama. Razlog je novi učenik koji se od srijede priključio razredu četvrtaša, a u dva dana svog pohađanja te škole, već je došlo do problema. Riječ je o učeniku o kojem je ranije pisano zbog fizičkog nasilja, maltretiranja i seksualnog uznemiravanja svojih kolega iz razreda. Zbog toga je promijenio već dvije škole, a sada je stigao u treću. Roditelji negoduju.

O dolasku novog učenika su obavješteni nekoliko dana ranije, ali spomena o dječakovoj povijesti nije bilo. Nakon žalbi učenika svojim roditeljima u posljednja dva dana da je novi učenik vulgaran i nasilan, roditelji su povezali da se radi o navedenom dječaku, a sada se boje za svoju djecu.

“Moje dijete je došlo iz kuće prvi dan i reklo da je došao novi učenik u razred i da se ne ponaša primjereno”, rekla je zabrinuta majka reporterki Zorani Čičak Kulić.

Dječak je došao u razred s asistentom, navodno radi lakše prilagodbe novom razredu.

“Šok je odmah uslijedio za nas roditelje. Ništa nam nije objašnjeno zašto je dijete došlo u naš razred i kako, a odmah prvi dan krenuli su problemi. Uznemirava djecu, govori prostote, seksualno uznemirava curice, pokazuje srednji prst i slične stvari”, rekla je majka jednog djeteta.

Roditelji ne znaju hoće li djecu slati u školu idući tjedan, jer zakonski opravdati izostanak djeci bez liječničke potvrde smiju ukupno tri dana. Više od tri dana neopravdanog izostajanja prijavljuje se nadležnim institucijama, piše Net.hr.

Exit mobile version